Почетна иога пракса

4 асане са магичним својствима

Позира са неограниченим потенцијалом за здравље и живот.

Позира са неограниченим потенцијалом за здравље и живот. Покушајте да изведете ове асане двапут дневно да бисте добили максималну корист од тога.

Сарвангасана

Назив овог става се заправо преводи као “држање свих чланова”, јер су сви делови тела укључени у његово извршење. Подигните торзо, бокове и ноге, подуприте леђа рукама, притисните браду на груди и концентришите се на штитну жлезду, која се налази у предњем доњем врату.

Његова стимулација је изузетно важна јер је укључена у метаболизам, раст и исхрану организма. Поред тога, Сарвангасана помаже да више крви дође до корена кичмених живаца и повећа флексибилност кичме.

Пасцхимоттанасана

Тешко је замислити да тако једноставан став, као што је нагнут према напријед, може озбиљно да утиче на ваше здравље. Ипак, његова примена побољшава рад вашег пробавног система и уклања затегнутост кичме, истежући је дуж читаве дужине.

Бхујангасана

Још један једноставан, али изузетно ефикасан положај. Ова асана помаже да се ослободите погрбљености, стимулише црева тако што ствара висок интраабдоминални притисак и повећава телесну температуру.

Савасана

Чини се да су предности овог става очигледне - али да бисте добили право искуство из тога, покушајте да опустите један мишић или групу мишића у исто време. Према традицији Сивананде, треба да почнете од стопала и да се крећете према глави, користећи само-сугестију или понављање наредби у свом уму да опустите сваку мишићну групу три пута. Свами Шивананда тврди да Шавасана комбинује асану и медитацију и да је неопходан не само за тело, већ и за ум и душу.

Фото: бахаргунгориога / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Фебруар 2020).

Загрузка...