Почетна иога пракса

4 начина да се избегну повреде у јоги (2. део)

Да, јога може бити трауматична - ако не слиједите неколико једноставних правила.

Да, јога може бити трауматична - ако не слиједите неколико једноставних правила.

  1. Прикупите информације. Ученици би требало да прикупљају информације не само о наставницима - какав је то наставник, какав стил наставе, итд., Већ ио самим одељењима - да ли вам овај стил јоге одговара? Ако вам је неугодно да постављате питања наставнику, распитајте се о другима који су укључени, прочитајте поруке наставника у друштвеним мрежама.
  2. Изаберите класе у којима има мање људи. Поготово ако практикујете динамичан стил, као што је виниаса иога. Што је група мања, већа пажња наставника ће моћи да пружи свима, исправљајући грешке које могу довести до повреда. Јасно је да то није увијек могуће - на примјер, можете ићи на часове само навечер, а навечер има много људи. Међутим, могуће је да ће понекад бити прилике да се дође до мањих одељења - и да се усвоје стечене вештине.
  3. Почните са свог нивоа. Шта значи почети са једноставним и кретати се у правцу комплекса. Ако сте почетник, идите на почетне часове.
  4. Поштујте своје тело. Будите свјесни и прихватите своја ограничења и преузмите одговорност за своју сигурност. Шта то значи? Не гурајте себе изван својих могућности, не покушавајте да добијете огромне резултате у кратком времену, поставите реалне циљеве за себе и реагујете на било који сигнал акутног бола - то не би требало да буде.
Фото: ариеллерабиер / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Јануар 2020).

Загрузка...