Почетна иога пракса

7 држање на отвору груди

Pin
Send
Share
Send
Send


Ове асане не само да ће открити подручје грудног коша, већ и заштитити од прехладе.

У јесен и зими често се прехладимо и више смо склони респираторним болестима; Због тога је веома важно ојачати плућа и дебело црево. Када радимо вежбе које стварају више простора у подручју плућа, можемо буквално дисати дубоко и истегнути те органе да би били здравији.

Ево 7 поза јоге које вам могу помоћи:

  1. Бочни нагиби. Окрените руке иза главе и извуците их. Наслоните се на страну и направите неколико спорих циклуса дисања. Изађи и направи другу страну.
  2. Псећа њушка. Из позиције Планк, полако спустите себе на стомак, ставите ноге на прсте и подигните колена са пода, одвајајући рамена од ушију. Диши дубоко. Ово држање протеже предњу површину тела и ствара више простора како би се растегла торакална регија и продубило дисање.
  3. Поза Сфинге. Лежећи на стомаку, ставите лактове на под, ноге испружене. Као и увек, не вуците рамена према ушима и дубоко удахните.
  4. Низак ударац са приањањем за лакат. Почните од пса, лицем надоле, носите једну ногу између руку, спуштајте колено на под. Растегните руке изнад главе и зграбите супротне лактове. Диши дубоко. Ова вежба савршено вуче бочну површину тела и подручје плућа и доприноси дубљем дисању.
  5. Држање бебе са латералним истезањем. Од држања за бебе, померајте руке по поду до дна (десно или лево), а главу и врат држите опуштеном. Направите неколико циклуса дисања и промените страну. Ово ствара више простора за плућа тако да се могу растегнути и проширити, што их јача.
  6. Мачка-крава позира уз подршку на полеђини руке. Стојећи на све четири, окрените руке тако да стоје са задње стране на поду и почнете да се крећете од Мачке до Краве, сваки окрећући се и савијајући леђа. Када направимо такав покрет рукама, спољашња ротација рамена физички гура плућа напред. Покрет Цат-Цов помаже у чишћењу плућа.
  7. Нагните се напред са бочним нагибима. Од нагиба напред, користите прсте на поду, прво на један, а затим на други. Поновите неколико пута.
Фото: лулулемон / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Септембар 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send