Почетна иога пракса

8 тајни савасане

Pin
Send
Share
Send
Send


Успјех у Схавасани почиње правилном локацијом тијела у простору.

Успех Схавасане почиње не са инструкцијама, већ са тачним положајем тела у простору. Нађите мирно, мирно место које не пада у директне сунчеве зраке. Требало би да вам буде удобно.

  1. Да бисте започели, припремите све потребне материјале за обављање Схавасане. Ако вежбате током хладне сезоне, користите три ћебета - један испод леђа, други испод главе, а трећи да се сакрије. Не укључујте музику или снимање уз звуке природе - то ће створити додатну буку. И без тога, звук улице, кретање комшија у стану, шум воде у батеријама - сви ови звуци ће ескалирати и пасти на вас. Задатак Савасане је не само максимално опуштање, већ и максимално присуство овде и сада. Осам тајни Схавасане Успјех Схавасане почиње не са упутствима, већ са исправним положајем тијела у простору. Нађите мирно, мирно место које не пада у директне сунчеве зраке. Требало би да вам буде удобно.
  2. Носите чарапе и џемпер - Савасана није активна пракса, а тело које се загрева асанама може брзо да се охлади. Ако сте активна емотивна особа, највероватније ће вам бити тешко да опустите мозак и очи. Дакле, можете се залијепити за завој за очи - то могу бити посебно ушивене мекане стаклене чаше из дућана јогијских производа или нешто што их замјењује, на примјер, четири пута пресавијени памучни појас или еластични завој.
  3. После постављања ћебади, седите на средину тепиха. Ухватите ивице и поравнајте леђа. Истегните кичму. Лезите, стављајући кичму строго дуж средишње линије тепиха. Истовремено, глава треба да буде у линији са кичменом стубом. Исправите тело у низ. Растегните стопала преко себе, а затим их дезинтегрирајте.
  4. Лежећи на поду, положите лактове на под поред ребара. Гурни лактове с пода, поравнавајући трапезоид. Ставите дланове на задњу страну главе и помакните власиште од окципиталних кврга до круне - ово ће вам помоћи да поравнате положај врата и главе.
  5. Затим поставите руке тако да леже са стране под углом од 45 ° према телу. Рамена су опуштена, дах слободно тече.
  6. Ако лежите равно, то ће значити да је енергија правилно расподељена. Ако лежите нагнуто, померате карлицу у страну или окрећете главу, енергија ће се затворити. Поново скенирајте цело тело од врхова прстију до врха главе. Да ли ти је удобно? Тако да можете наставити.
  7. Затворите очи и покушајте се потпуно одмакнути од својих мисли. Ако вас савладају, погледајте их као са стране. Први пут може напрезати лице, тачку између обрва и горњих капака. Ако погледате унутра, нелагодност ће нестати.
  8. Фокусирајте се на дах. Са издисањем, покушајте да ослободите напетост из мишића, и док удишете свесно пустите енергију опуштања.
Фото: истоцк.цом

Погледајте видео: (Јули 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send