Здравље

5 навика за мршавост и лепоту

Pin
Send
Share
Send
Send


Кључ за виткост и добробит је способност чекања.

Чини се да су људи коначно почели да схватају да „брзо смршати“ и „минус 15 кг месечно“ су идеје које су неефикасне и често нездраве. Исцрпне дијете (које понекад доводе до непријатних посљедица) и преварантске методе, а ла "Један производ ће спалити све масти" замијењене су принципима ненасиља, љубави према себи и планираног кретања напријед.

Кључ за мршавост и благостање је стрпљење. Нема потребе да започињете нови живот, док идете на дијету, уписујете се у теретану и одбијате омиљене посластице. Много је пријатније и ефикасније постепено развијати добре навике. На пример, можете почети са једним (или неколико) од ових пет.

  1. Једите 3 јабуке дневно. Сада је најбоље време да се брига вашег организма повери природи мајке. Полице у трговинама и на тржницама су препуне мирисних јабука које се узгајају под љетним сунцем. У јабукама, велика количина хранљивих материја и дијеталних влакана, који помажу у варењу других производа, посебно термички обрађених протеина.
  2. Не забраните себи ништа. Али будите свесни што је више могуће у овом тренутку. Хоћеш торту? Поједи. Али осетите сваки комад, уживајте у свакој кашици. И онда гледајте како се ваше здравље променило? А шта осећаш за 15 минута? А после 40? Означите ове сензације и донесите властите закључке.
  3. Или одбијати постепено. На пример, овог месеца обећајте себи да живите без кромпира - у било ком облику. Не прилазите овоме као забрани, као да вам је нешто немогуће. Проведите експеримент: како ћу се осјећати ако немам тједан брашна?
  4. Медитирајте и дубље дисајте. Стрес игра кључну улогу у повећању тежине. Висок ниво хормона кортизола доводи нас до утехе од свих несрећа у фрижидеру. Најбољи начин да се то спречи јесте да научите да дубоко дишете када напетост почне да се гради. На пример, ова пранајама је веома ефикасна.
  5. До иога. Не зато што има масу корисних асана и Криаса који сагоревају калорије и формирају тело на ваш захтев. И зато што је то, пре свега, пракса љубави према себи. Љубав нас води до савршенства.
Фото: нирвавана.ид/инстаграм.цом

Погледајте видео: (Август 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send