Почетна иога пракса

Бхадрасана је благословна поза

Како правилно изводити једну од најважнијих асана и која је њена употреба.

Бхадрасана стимулише апетит, развија и јача зглобове кољена и кукова, као и све органе у доњем делу трбушне шупљине и унутар карлице. Ова асана је најмоћније средство за повећање потенције код мушкараца и жена. Са правом пуном праксом производи невиђену сексуалну моћ и способност контроле ове силе.

Бхадрасана продужава младост и доприноси постизању великих магичних моћи. Жене, које непрестано практикују ову асану, то, између осталог, увелико олакшава порођај. Препоручљиво је почети развијати Бхадрасан од детињства - онда има изузетно повољан ефекат на развој хормонске сфере и менталног стања адолесцента.

Техника:

  • Седи на поду, испружи равне ноге. Лагано се њишући од једне стране до друге, лагано нагињите напред и повуците задњицу према горе, лагано нагињући карлицу напред.
  • Исправи се. Карлица треба да остане благо савијена, тако да ће слободна и природна позиција кичме бити вертикална.
  • Ширење кољена и спајање стопала, повуците ноге што ближе вама. Требало би да осетите отвор у препонском подручју.
  • Не подижите карлицу уназад, лагано подигните руке и померите торзо ближе ногама.
  • Спустите карлицу на под и још једном, лагано нагнутом напред, повуците задњицу и подигните је, дајући карлици стабилан положај.
  • Развијте ноге према горе, притискајући их једна са другом са спољашњим ребрима.
  • Ставите руке на колена и седите опуштено, природно, са фиксацијом светле мула бандхе. Задржите неколико минута. Онда полако исправите ноге и сачекајте да се спусти вал.

Информације из књиге "Иогатерапииа" Свамија Сивананде, ед. Софиа 2009 Превео са енглеског језика А. СидерскиФото: вандерерингарцхер9 / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Децембар 2019).

Загрузка...