Почетна иога пракса

Фитнесс иога: која је сврха?

Као фитнес базиран на јоги, промовише лични и духовни раст.

Фитнесс јога је погодна за сваку особу. Темпо тренинга варира од споре јоге, фокусиране на дисање, до интензивне бикрам јоге. Главна ствар која вам је потребна је чврста намера и отворено срце. Вежбајте фитнесс јогу да бисте се трансформисали и постигли ових 5 резултата.

Проналажење равнотеже

То значи постизање хармоније унутар себе. Хармонија између тела, ума и душе. Унутрашња равнотежа ће постепено почети да се манифестује у вашем тихом дисању, здравом спавању и општем задовољству.

Вежбањем фитнесс јоге лакше ћете наћи равнотежу у различитим областима живота. Постаће вам лакше да бирате између посла и слободног времена, дома и канцеларије, партнерства и индивидуалности.

Олакшање стреса

Стрес се карактерише производњом кортизола. Код особе у стресној ситуацији, пулс расте, дисање постаје брже. Кортизол може изазвати срчане болести и висок холестерол.

Редовна пракса ће вам помоћи да смањите ниво кортизола, вратите пулс на нормалу. Укључите у свој фитнес разред опуштајуће пранајаме и асане: Нади Сходхана, Пасцхимоттанасана, Баласана, Супта Баддха Конасана, итд.

Селф дисциплине

Када га нађете, биће вам тешко да паднете у депресију и апатију. Сваки пут ће те вратити у живот. Дисциплина и јасан ум су моћни алати. Он ће вас заштитити од крајности у извршењу било које акције.

Јога доноси дисциплину у вас, даје вам храброст да се држите и будете инспирисани вашим достигнућима. Ослањајући се на ваш ум и дисциплину, не можете погријешити ако ставите чврсту намјеру да побољшате своје тијело и живот. Само извршите сваку акцију са љубављу према себи.

Подршка

Имати људе који су вољни да вас подрже у било којој ситуацији је непроцењиво. Али та подршка мора бити у вама. Донесите јога праксу у свој живот. Нека буде тамо где си ти. Останите у садашњости, прихватите свако искуство, будите свјесни. Нека вам пракса помогне.

Инспиратион

То је сила која нас покреће напријед. Можда сте приметили да неке вештине и идеје долазе током вежбања јоге. Осећаш снагу да нешто урадиш. И то је у реду. Јога ослобађа наш ум, остављајући простор само за оно важно.

Фитнесс јога ће вам помоћи да прихватите себе, своје тело. То ће вам дати самопоуздање и снагу да напредујете и одржавате резултат који сте постигли. Јога нуди одлично место за размишљање, ваш раст.

Редовно вежбајте и учините фитнес јогу сталним делом вашег живота да бисте прихватили и побољшали себе.

Фото: схиласвсиога / инстаграм.цом кер.иога/инстаграм.цом

Погледајте видео: (Септембар 2019).