Почетна иога пракса

Идеалан комплекс за одмор и обнову енергије од Сеан Корн

Pin
Send
Share
Send
Send


Комплекс Сеан Корн ће употпунити активну праксу и помоћи у враћању резерви енергије.

Учитељ Сеан Корн сматра да пракса асхтанга виниаса треба да буде сигурна и доступна свима, без обзира на ниво обуке. После дугогодишњег предавања овог динамичног стила јоге, убедила се да је у циљу избегавања стреса и повреда неопходно уравнотежити активни део лекције са комплексом рестаураторских поза. "Интензивни тренинг снаге је свакако охрабрујући, али временом њихов утицај може бити поражавајући. Што сам старији, више сам увјерен да погрешна пракса асхтанга јоге може евентуално исцрпити енергију", каже Сеан Корн.

У класи асхтанга јоге обично се изводе секвенце у којима се асане динамички замењују, а учитељ, по правилу, не зауставља наставу да би дао детаљна упутства за положаје. Зато Шон саветује почетнике да додатно похађају часове у другим јога школама, где је нагласак на изравнавању асана. "Правилном изградњом структуре држања и посвећивањем довољно пажње опуштању, можете извести чак и најсложеније секвенце без ометања равнотеже енергија", рекао је Сеан.

1. Активни улекнуће

Ова асана се често изводи као рехабилитација након вежбања стојећих положаја и удубљења, јер помаже да се поравна кичма. Лезите на леђа, испружите руке у страну, савијте ноге и приближите колена грудима. Отворите ногу и увуците репну кост. Активно притисните леву руку на под, окрећући длан. Сада спустите кољена удесно, подигните ноге и ноге и уклоните их са пода. Останите добро 5 циклуса дисања. Затим се вратите на почетну позицију и обавите цео низ акција у другом смеру.

2. Увијање са укрштеним ногама

Боравак у првобитној позицији претходне позиције, плетити леву ногу десно. Затим спустите ноге десно и поставите их на под. Извуците леву руку и притисните до пода. Дозволите телу да се потпуно опусти за 20 дубоких удисаја, затим преокрените ноге и изведите позу на лево.

3. Суцхирандхрасана - Неедле Посе

Стисни колена и близу груди. Затим поставите десни зглоб на леву бутину, ближе колену. Држите десну руку у простору између ногу и увијте прсте на левој потколеници (или на полеђини бутине). Сада отворите ногу и лагано подигните лијево кољено до груди, а десно, напротив, далеко од себе. Изведите позу 3 минуте у сваком смјеру.

4. Једноставно седење

Ухватите колена рукама, повуците се до груди и повуците у седећи положај. Ставите ноге на под и постарајте се да седите на бедрене кости. Повуците врх главе према плафону, а затим ухватите потколеницу левом руком и ставите прсте десном руком иза леђа на под. Лагано померајте десну бутину напред да стабилизујете положај карлице и доњег дела леђа. Затим окрените - од средине леђа до врха главе - и, окрећући главу, погледајте десно раме. Останите добро 5 циклуса дисања. Поновите асану у другом правцу.

5. Марицхиасана ИИИ - Поза посвећена Саге Марици ИИИ

Продужите леву ногу и оставите десну ногу савијену. Померите леви лакат десним коленом и, као у претходном увртању, стабилизирајте положај доњег дијела леђа, уводећи десно бедро напријед. Након тога, окрените се, покрећући покрет од доњих ребара. Држите позу за 5 циклуса дисања. Затим изведите асану у другом смјеру.

6. Јану Схирсхасана - Нагните главу до колена

Повуците ноге напред, затим савијте десно колено и поставите стопало са унутрашње стране леве бутине. Док издишете, почните се нагињати према левој нози, продужавајући кичму. Држи се на пола пута. Дубоко удахните и нежно нанесите десна ребра на леву ногу. Ухватите потколеницу, глежањ или стопало, али не спуштајте главу. Останите у положају 20 циклуса дисања, усмјеравајући издисаје на мишиће леђа бедра. Онда урадите позу у другом смеру.

7. Баддха Конасана - Боунд Англе Посе

Од Јану Схирсхасана идите на Баддха Конасана. Притисни стопала једни на друге, пусти кољена да се спусте. Онда ухватите ногу рукама и отворите је као књигу. Уз издах, нагните се напред, продужите кичму. Изведите асану за 20 циклуса дисања. Важно је да останете удобни. Ако се појави напетост или бол, зауставите се. Можда би требало да ставите покриваче испод кукова и седнете на јастуче.

8. Агни Стамбхасана - Појачање ватре

Од Баддха Конасане, ставите десну ногу или глежањ на лево колено и отворите ноге што је више могуће. Ако ваши зглобови кука нису довољно покретни, ставите десну ногу на леви мишић потколенице и ставите преклопљено деку испод колена. Тада почните полако нагињати напред, истезати кичму и притиснути исхијалне кости на ослонац. Када се појави најмања нелагодност у подручју зглобова кољена, изађите из позе и замијените асану нагибом из Сукхасане. Држите 5 циклуса дисања и нагињите се другом крижном ногом.

9. Паривритта Упависхтха Конасана - Кутна поза

Раздвојите ноге, отворите ногу и нагните се напред. Док удишете, устајте, покушавајући да притиснете кукове на под колико год је то могуће. Затим ставите десни лакат на унутрашњу страну десног бедра и испружите длан до плафона. Док издишете, нагните се десно, клизите десном руком дуж ногу и, ако је могуће, ухватите десну ногу. Проширите леву руку преко главе и, ако је могуће, ухватите спољну ивицу десног стопала. Останите у пози за 5-10 циклуса дисања, а затим изведите асану у другом смјеру.

10. Пасцхимоттанасана - Леанинг Форвард Ситтинг

Повуците ноге напред. Отворите ноге и усмјерите кукове на под. Дахом, протегните руке према горе. Док издишете, нагните се напред. Ухватите потколенице, глежњеве или ноге и одморите се у пози 3 минута.

Број: №13 мај / уни 2007

Погледајте видео: (Јули 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send