Почетна иога пракса

Како направити стој за руке (напокон!)

Pin
Send
Share
Send
Send


Научите да летите, научите да верујете и осетите сопствену снагу!

Хандстанд је једна од поза која изазива највише потешкоћа. Захтева равнотежу и снагу. А поента овде уопште није у снази руку, као што многи мисле. То је сила која долази из центра нашег тела - другим речима, говоримо о абдоминалним мишићима.

Следеће вежбе се могу изводити једна за другом, или можете почети од првог и урадити то неко време - а затим прећи на другу (где већ морате да скочите). Ако то раније нисте радили, морат ћете скупити снагу, савладати страх и научити уживати у њему. Не дозволите да вас страх (или његов близанац, сумња) заустави. Идемо!

Припремни положај

На првој фотографији видимо шта би требало да буде почетни положај тела. Руке су равне, леђа су заобљена, трбух привлачи леђа. Рамена изнад зглобова не могу да поднесем тежину у ногама, већ да је носим напред. Држите позу за 5 циклуса дисања или колико вам је потребно да осетите како се тело активира, од главе до пете.

Вежба 1: Уђите у пса лицем надоле

Ставите стопало заједно, лагано подигните руку на ноге. Онда савиј колена и повуци их да стоје између њих. Док удишете, спустите кољена и нагните се напред, рамена иду напријед.

Окрените леђа као у припремној вежби, гурајући под од себе. Повуците стомак назад.

На издисају, вратите се у чучањ, колена заједно. Онда раширите колена - и наћи ћете се у варијацијама позиције детета. Обавите ову вјежбу 10 пута. Удахни - крени напред, издахни - чучањ. На крају, одморите се у пози бебе за 5 циклуса дисања.

Вежба 2: Скочни скок колена

Почните као на првој вежби. Принцип је исти - варијација пса је њушка доле, чучањ са широко распрострањеним коленима, затим чучањ са коленима заједно - али сада, док удишемо, скочит ћемо уз савијена кољена. Покушајте да подигнете колена на грудима док се нагињете напред, раширених руку. Не морате да исправљате ноге у скоку и улазите у стој за руке. Ова вежба је за развијање снаге мишића абдомена.

Док издахнете, лагано ћете слетети, кољена заједно. Затим, као у вежби 1, раширите колена и спустите се у поза бебе.

Учините ову вјежбу 10 пута, а затим одморите у пози бебе за 5 циклуса дисања или дуже. Поновите ове вежбе сваки дан! Научите да летите, научите да верујете и осетите сопствену снагу!


Текст: Рина Иакубовицх, инструктор јоге из САД

Фото: брицеиога / инстаграм.цом; миндбодигреен.цом

Погледајте видео: (Јули 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send