Почетна иога пракса

Кратка пракса за помоћно тело

Pin
Send
Share
Send
Send


5 асана које чувају тонус мишића и помажу у стварању танког тела.

Да би ојачали мишиће, повећали снагу и развили издржљивост за вежбу комплекснијих поза, изведите ових 5 асана. Активирају све мишиће тела, раде на струку и чине вас витким.

Фореарм Планк

Стојећи у Планцковој пози, спустите подлактицу на под паралелно једна са другом. Окрените карлицу да бисте уклонили отклон у доњем делу леђа. Гурните руке са пода да бисте активирали све мишиће у телу.

Осетите моћ у вашим рукама и телу. Држите леђа, подигните десну ногу. Врло није потребно, иначе ће доћи до отклона у струку. Дишите равномерно и останите у асани 5-10 циклуса дисања.

Навасана

Седите на простирку и лагано се нагните. Подигните ноге, балансирајте на ваше исцхиал кости. Руке повуците напред паралелно са подом. Отворите груди, посегните за врхом главе да бисте исправили кичму.

Погледај испред себе. Не задржавајте дах. Осетите јаке трбушне мишиће и ноге. Ако је тешко држати равне ноге, савијте их у коленима под правим углом.

Титтибхасана

Ставите ноге већ на ширину рамена. Чучнути доле, спустити рамена између бедара. Подигните карлицу и ставите руке испод кукова. Дланови на спољашњој страни стопала. Руке дубље под ноге.

Пренесите тежину тела на руке, одсеците ногу са пода, спустите карлицу. Исправите ноге ако је могуће. Прсти повлаче себе. Исправите руке, равномерно распоредите тежину по длановима. Погледај испред себе.

Урдхва Дханурасана

Лезите на леђа, поставите стопала близу стражњице, длановима близу рамена прстима на ноге. На издисају се одвојите од пода и подигните карлицу. Са сваким издисањем повуците карлицу. Да бисте продубили отклон, стојте на прстима, а затим спустите пете.

Супта Паривритта Гарудасана

Лезите на леђа. Растегните руке у страну, а десну ногу окрените лијевом ногом. Померајте карлицу мало удесно. Подигните ноге и спустите лево. Бокови праве угао са телом.

Спустите десно колено на под. Ако не, ставите леву руку на колено и повуците је на под. Рамена на поду. Окрените главу удесно и погледајте уз руку. Опустите се.

Вежбајте овај кратки сет редовно да бисте постигли свој циљ. Приликом извођења асана, важно је избјећи непотребан стрес, стога не задржавајте дах. Останите у асанама за удобан број циклуса дисања.

Фото: данисаиога / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Јули 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send