Медитација

10 разлога да сада почнете да медитирате

Pin
Send
Share
Send
Send


Медитација је универзална метода побољшања живота на свим нивоима.

Модерни људи, посебно у великим градовима, живе у потрази за материјалним добрима и стално су под стресом. Често то доводи до нервне исцрпљености и озбиљног менталног стреса, који се манифестује у облику губитка енергије. Ми смо коришћени да надокнадимо губитак енергије храном и спавањем. Међутим, поред ова два метода, постоји још једна универзална метода суочавања са стресом и губитком енергије - медитација!

Редовна пракса медитације има невероватан благотворан ефекат на особу и његову околину:

  1. Медитација помаже да се смањи количина а-хидроксипропионске киселине у крви ("токсин замора")
  2. Медитација помаже да се уклоне мишићи и блокови, као и да се смањи повећана емоционална активност.
  3. Доказано је да редовна медитација повећава активност ензима теломеразе, што спречава старење ћелија (успоравање старења ћелија). Сигурно сте приметили да људи који медитирају и практикују јогу изгледају много млађи од својих година.
  4. Уз помоћ медитације убрзавају се процеси опоравка тела, другим ријечима, покреће се процес самоизљечења.
  5. Медитација функционише као симулатор за наш мозак и побољшава његове перформансе. На пример, концентрација и пажња се повећавају, ментални процеси се убрзавају, оперативна меморија се побољшава, ниво обраде информација се повећава, степен могућности учења се повећава.
  6. Медитација побољшава креативне и интелектуалне способности. Већина великих открића и изванредних радова написали су научници и културне личности у стању сличном стању медитације. Медитација развија алтруизам, емпатију, добру вољу.
  7. Медитација развија способност управљања емоцијама, тј. присебност.
  8. Медитација доприноси позитивној перцепцији стварности.
  9. Медитација развија интуицију.

У оквиру пројекта "Јога у парковима", у уторак, 21. јуна, у 19:00 сати, ОМ Цхантинг, активна техника медитације, спроводи се у Парку вртлара у Москви уз учешће позваног госта, популарног певача Сати Казанове, који је такође и сертификовани домаћин ове технике.

ОМ Цхантинг је пракса јоге, облик активне групне медитације, током које учесници певају ОМ мантру 45 минута док седе на посебан начин у кругу.

Пријем је бесплатан! Да бисте учествовали морате се регистровати кликом на линк.


Фото: брендаиога / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Може 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send