Медитација

5 савета за оне који одлуче да науче праксу медитације

Pin
Send
Share
Send
Send


Ако желите, сватко може свладати медитацију. Главна ствар је да се потрудите! Ових 5 савета ће вам помоћи.

У бескрајној вреви модерног града, понекад је тешко зауставити се и слушати свој унутрашњи глас. Трчимо од куће до посла и учимо, а увече журимо кући или се сретнемо са пријатељима. Немамо времена да се опоравимо и одморимо од стања вечне напетости. Техника медитације ће нам помоћи да се опустимо и постигнемо хармонију са собом. Медитација је пракса која вам омогућава да дођете у директан контакт са вашом суштином. Чисти ум, омогућава да се носите са стресом. Уроните у свој унутрашњи свет и нађите одговоре на наша питања. И добити одговор на питање: Ко сам ја?

Размишљајући о медитацији, многи људи замишљају будистичке монахе који седе у положају лотоса, који медитирају неколико сати. Наравно, такве висине се не могу одмах остварити. Треба да имате издржљивост, упорност и стрпљење. Али да ли је заиста тешко медитирати? Одговор на то питање није, уопште није тешко. Ако желите, сватко може свладати медитацију. Главна ствар је уложити напор. Ако одлучите да пробате медитацију, ово су 5 савјета за вас:

  1. Глатка леђа су основа успешне медитације. Ако вам флексибилност не дозвољава да седите у положају лотоса или пола лотуса, изаберите једноставнију опцију. На пример, покушајте да медитирате седећи на столици или седите на турском.
  2. Потребно је постепено повећавати време медитације. Препоручено време за вежбање је 60 минута. Али у првим данима медитације веома је тешко седети тако дуго. Поред стрпљења, неопходно је имати и припремљено тело, тако да је боље започети вежбу од 10-15 минута, а затим повећати време.
  3. Можете медитирати било гдје иу било које вријеме. Није неопходно да седите сами и са затвореним очима. То може бити шетња, путовање, посао, пракса.
  4. Да би пракса медитације била успјешна, потребно је концентрирати се на објект медитације. Најједноставнија опција за почетак је наше дисање. Концентришите се на удисање и издисање, ако је ум ометан - немојте се узнемиравати, само вратите пажњу на процес дисања.
  5. Покушајте да не будете ометани страним звуковима током медитације, ако их има. Не размишљајте о томе да ли вам они ометају или не, и не дајете никакву емоционалну процену. Фокусирајте се на своје унутрашње стање овде и сада.

Редовно практикујући медитацију, осетићете како се ваше стање мења. Постаје много лакше да се ослободите напетости тела и ума, а након нашег ума и нервни систем се смири. Коначно можете заиста слушати свој унутрашњи глас. А живот у великом граду за вас ће постати више мерен и складан.

Фото: холлибентлеи_иога / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Може 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send