Медитација

Медитација стреса

Pin
Send
Share
Send
Send


Како се ослободити анксиозности и страха за шест минута?

Сви смо мање-више упознати са стресом. Чињеница да нам дође такав "одмор" може се осетити исцрпљујућом несаницом, осећајем напетости у стомаку, сталном меланколијом и необјашњивим умором. Као да наше тело одбија да функционише, а ми само сањамо о некадашњој ведрини и лакоћи.

Истраживања показују да стрес утиче на здравље, изазива проблеме са тежином, срчане ударе, Алцхајмерову болест, дијабетес, депресију и гастроентеролошке проблеме. Ово је само оквирна листа болести узрокованих нашим омиљеним проблемима. Како се мање бринете у нашем лудом свијету? Пробајте ову 6-минутну медитацију, која ублажава страх и смањује стрес.

  1. Седи на столицу. Ноге на поду су паралелне једна другој, тешке, као да се увлаче у земљу. Померите се до ивице столице, поравнајте леђа - замислите да од репне кости до врха главе пробијете зрак светлости који јури. Стави дланове на бокове. Оставите желудац меким. Покријте очи, спустите поглед доље, стојте мирно два минута, осјетите мир.
  2. Дубоко удахните кроз нос, напуните желудац, плућа, груди кисеоником - издахните кроз уста обрнутим редоследом: груди, плућа, стомак - као да сте лепљење стомака на кичму на крају. Такво дисање ефикасно смирује симпатички нервни систем и дубоко опушта тело. Наставите да дишете у том ритму три минута.
  3. Сваким дахом замислите шта вам доноси срећу и радост (ваша дјеца, животиње, најбољи пријатељи, хобији, успомене). Са сваким издисањем, отпустите оно што вас вуче и депримирате (финансијски проблеми, дечији прекршаји, комплекси, непријатан колега, брига о здрављу).
  4. Следећи минут на издисају, запјевај мантру "Ом". Најмање три пута.
  5. Узми неколико тихих удисаја и почни понављати: "Ја ...". Изаберите било коју реч која одражава стање које желите. На примјер, "Ја сам сигуран", "Волим", "Сретан сам."
  6. Окупите дланове, захвалите се свету за све што имате. Подсетите се да сте јединствена и непроцењива особа. Ослободите страхове и бриге. Напуни празно

Често уморни, нервозни, ломљиви? 23-27 новембар, уцествовати Анти-стрес курс "Релакед боди - цалм минд" т са Наталијом Ианцхук!

Научит ћемо умјетност олакшавања стреса, схватити мудру знаност о опуштању тијела и ума и пронаћи хармонију са самим собом и свијетом. Програм курса је заснован на јединственим техникама јоге које су прошле тест времена и потврдиле своју ефикасност.

Добит ћеш 5 јединствених видео лекција, уз помоћ којих ћете научити како да се ослободите свих врста напетости, корак по корак обнављајући изгубљену равнотежу у телу и уму.

Током курса имат ћете прилику комуницирати с водитељем и добити одговоре на питања. Такође ћете добити приступ јединственим чланцима.

Спремни да направите невероватно путовање у свет унутрашњег мира? Јоин нов!

Фото: нортхцаролина_иогагирл / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Јули 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send