Метход

11 чињеница о Кундалини јоги

Pin
Send
Share
Send
Send


Да ли је истина да Кундалини Иога испуњава жеље и чини нас просперитетним?

Кундалини јога је пракса ратника. Његове технике су развијене у КСИВ веку у култури Сикха. Намијењена је бранитељима религије, тако да постану храбрији, одлучнији, способни да се брзо оријентирају у тешком стању и без страха корачају према било којем изазову.

Дакле, ако сте присуствовали само једној класи посвећеној, на примјер, пранајами, највјероватније сте добили врло непотпуну слику о овој пракси. Додаћемо још 10 чињеница које ће слику учинити живописнијом и обимнијом.

  1. Кундалини иога - ово је пракса испуњења жеља. Као и свака тантричка техника, Кундалини јога намерно култивише семе неиспуњених жеља. То значи да ћете се суочити са оним што сте заиста хтјели (једном или сада) - и не увијек ће овај сусрет бити угодан. Али не брините:
  2. Кундалини јога даје енергију. Пре свега, да се носите са свим изазовима који ће се појавити у вашем животу један по један. Друго, ова енергија, попут електричне енергије у сијалици, осветљава све - укључујући и не тако лепе стране ваше личности.
  3. Кундалини јога функционише као психотерапијски метод оријентисан ка телу.. Заједно са богатим низом крија и медитација, Учитељ Иоги Бхајан је оставио читаву науку - хуманологију, проучавајући коју можете боље разумјети себе и своје емоције. Иако, ако сте заинтересовани за ову страну праксе, неће бити сувишно проучавати друге фундаменталне радове, на пример, читати "Архетип и симбол" Карла Густава Јунга.
  4. Кундалини јога помаже да се ослободите зависности. Ово је једна од метода која се примјењује на овиснике - првенствено тако да могу осјетити стање задовољства без прибјегавања властитој дроги.
  5. У Кундалини Иоги постоје Криие за све прилике.. Иоги бхајан је оставио богато наслеђе техника у којима се може наћи било шта: од крииа до чишћења лимфног система до медитације да би се искоријенио гњев који се накупио у дјетињству. Али немојте журити да сами потражите Крииу у садржају књиге или на било ком сајту. Тако да се можете још више повредити. Боље је да контактирате свог наставника са својим проблемом.
  6. Кундалини јога чини нас пажљивијим. Ова пракса много ради са звуковима: певајућим мантрама, свирањем гонг-а и инструмената, радом са ритмом дисања - све то врло брзо развија концентрацију и чини нас подложнијим ономе што се дешава у стварном животу.
  7. Кундалини иога је јога домаћинства. Упркос чињеници да се око Кундалини јоге највише говори о чудесима и магији - још увек је Иоги Бхајан донио ову технику на Запад како бисмо се боље носили са нашим свакодневним обавезама, били здрави, срећни и просперитетне жене и мужеви.
  8. Кундалини јога отвара глас. То је чињеница коју су верификовале хиљаде практиканата којима је од детињства речено да немају слух, глас итд. По правилу, на другој или трећој садхани, у којој морате мантрати сат времена, музичке способности се могу наћи и код некога ко се није усудио чак ни да пева, да не би оборио музичара са ритма.
  9. Кундалини јога ослобађа скривене ресурсе. Истовремено, учи нас да пронађемо нове начине, да сагледамо ситуацију шире и да донесемо нестандардне одлуке. Ова суперсила је откривена након прве медитације, коју сте провели до краја, без обзира на то колико је то непријатно.
  10. Кундалини јога нас чини богатијима. У дословном и фигуративном смислу: Иоги Бхајан учи да је успех нормално стање особе са здравом психом, да је срећа наше право по рођењу, а просперитет је само унутрашње стање, потврда да пракса функционише.
Фото: ало.мовес / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Август 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send