Метход

4 пранаиама како би се превазишле потешкоће

Pin
Send
Share
Send
Send


4 технике дисања за проналажење мира.

Ако сте суочени са тешком ситуацијом и морате пронаћи мир, вежбајте ове 4 пранајаме. Њихова примена ће помоћи да се акумулира енергија, смири ум и очисти од непотребних мисли.

Свјесно дисање

Ми ретко обраћамо пажњу на процес дисања. Али када то урадимо, примећујемо да је збуњена и плитка. Бити свјестан даха значи дисати ритмички, полако и дубоко.

Седите или легните на мирном месту. Вашу пажњу не треба ометати. Почните да гледате како дише. Не покушавајте да га промените, само гледајте.

Нади Сходхана

Седите са леђима равно у удобан положај за вас. Пресавијте прсте ваше десне руке у Насикагра (Насагра) мудри. Индекс и средњи прсти заједно, налазе се између обрва. Палац на десној ноздрви, прст у прстену и мали прст савијен на левој страни.

Ухватите десну ноздрву палцем. Узми миран и дубок дах кроз лево. За издисање затворите лијеву носницу и отворите десну ноздрву. Удахните кроз десну ноздрву. Издисати кроз лево. Ово је један циклус. Урадите неколико циклуса. Дишите мирно, полако.

Схитали (ситали) пранаиама

Ова техника помаже да се ослободите анксиозности, напуни вас енергијом и даје снагу за борбу против стреса.

Седите усправно, затворите очи. Истисните језик и увалите га у сламу. Полако удахните кроз омотани језик. На крају удисања, затворите уста, издахните кроз нос. Наставите да изводите неколико циклуса дисања.

Ујаии пранаиама

Вежбајте ову технику у било којем погодном положају или асани, за време јоге или у било које време када се морате смирити. Радити пранаиаму не би требало да ствара напетост.

Посебност ујаиија је сиктање при удисању и издисању. Дубоко удахни кроз ноздрве. Издахните док штипате глотис. Затегните мишиће на дну врата.

У почетку, биће необично за вас да извршите ову акцију. Напротив, она ће створити стрес за тело него га убити. Да бисте то избегли, немојте бучно гласати. Требало би да је чујете само да бисте избегли повреде гласница.

Свакодневно вежбајте пранаиаму како бисте одржали мозак мирним и јасним.

Фото: цалеиалисса / инстаграм.цом ацроспроут / инстаграм.цом јессиеиогапассион / инстаграм.цом саилинг_иога / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Април 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send