Метход

5 неочекиваних предности јоге и пилатеса

Pin
Send
Share
Send
Send


Откријте предности сваке праксе.

Јоги често окривљују Пилатесове присталице због недостатка маште, недостатка разноликости и претјеране фиксације на број понављања, а они се зову хипи јогији који практицирају несигурне вјежбе истезања. Откријте предности сваке од пракси и побрините се да су ове тврдње потпуно неосноване.

 1. Вежбајте јогу и пилатес, разумете везу између релаксације и кретања. Јога се фокусира на опуштање кроз свјесне духовне и медитативне праксе, и пилатес кроз физичке вјежбе.

  Пилатес систем учи да се наша тела навикавају на погрешне моторе, а да ће их напетост вероватно користити. Опуштајући, добијамо прилику да научимо нове праве обрасце кретања.

 2. Пилатес помаже обнављање поравнања. Сваки инструктор јоге зна да је за подучавање почетника како правилно подешавати чак и основне асане потребно много објашњења и још више покушаја.

  Понављајући исти покрет изнова и изнова, стално пратећи поравнање тела током његовог извођења, Пилатес доказује да можете поново изградити цео моторни образац. Помоћу овог концепта, можете разрадити сваку позу у деловима, постепено их повезујући у пуну верзију асане.

 3. Ваши мишићи ће престати да много боли. Вероватно знате осећај замора мишића након јоге. Класа пилатеса се фокусира на јачање малих стабилизатора мишића и минимизира ризик од претераног истезања и, сходно томе, бола.
 4. Пилатес ће вас учинити јачим. На први поглед, теже је замислити још досаднији рад него подизање и спуштање ногу изнова и изнова. Али ако почнете да свакодневно практикујете пилатес, врло брзо ћете приметити да можете држати асане дуже, дисати мирније и осећати се самопоузданије и енергичније.
 5. Научићете нове технике дисања. Неке пилатес школе почињу сваку лекцију дисањем, баш као што инструктори јоге почињу пранајаму. Али док је сврха пранајаме кретање енергије кроз тело, технике пилатес дисања су усмерене на разумевање динамике плућа.

  То вам омогућава да објективно сагледате процес дисања и савршен је као вежба за почетнике јогије или оне који су мање склони духовним праксама, али ипак желе да постигну озбиљне резултате.

Фото: сусиеванессаиога / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Може 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send