Питање стручњаку

Шта је свесност и како је постићи

Pin
Send
Share
Send
Send


Татиана Илларионова, виши тренер ИОГА23 и методисткиња Иога федерације, одговара на питање.

Свесност је способност посматрања кретања ума. Зашто? Понашање постаје мекше, глатко и емоције не засјењују ум, као што кажу, живот иде као ход мирног и величанственог слона.

  • Свијест о процесима у околини. Научите да обраћате пажњу на свет и, што је најважније, нађете нешто позитивно у њему и уживајте у њему.
  • Свијест о себи. Гледајући дах, осећајући се у себи, свесни укуса хране, потпуно се задржите у акцији која се изводи и онда схватите задовољство из тренутка живота.
  • Свијест о сензацијама. Схватите своје реакције и схватите емоције и узроке емоција. Када све ово престане да буде аутоматизам, можете бирати само позитивне тренутке - то је наша права природа. Такав избор привлачи најбоље догађаје у будућности и трансформише околну стварност.
  • Пажња мисли. Научите да посматрате своје мисли како бисте их у потпуности контролисали. Јер, оно што мислите да је написано у подсвести. Којим мислима дајемо енергију, онда ћемо ући у живот.
  • Свијест о стварности. Схватите да све што имате моћ да се промените, промените то што не можете, нећете се променити. Сећајући се тога сваки пут, ви ћете почети да посматрате стварност, без емоционалног и менталног учешћа у догађајима.
  • Поставите себи питања: зашто сам овде Шта ја радим? Шта осећам? Одговори на њих ће отворити врата свјесном стању. Замислите стварност онакву каква она јесте, без ознака и рејтинга. Говорите или добро слушајте или само слушајте тишину.
Фото: аникоиога / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Јули 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send