Питање стручњаку

Како Јивамукти Иога ради са намером

Анна Лунегова, учитељица Јивамукти Иоге, одговара.

Екперт ансверс

Анна Лунегова

Анна Лунегова, учитељица Јивамукти Иоге.

У Јивамукти-иоги постоји такав концепт као тема мјесеца, који постављају оснивачи или водећи учитељи методе. Сваки наставник овог смера учи, проучава и открива тему и на свакој лекцији шаље студенте на формирање намера. Ово је веома важна компонента класе, јер намјера даје разумијевање онога због чега смо овдје, формира акцију и за наставника и за ученика. Пуно присуство у разреду постаје опипљивије. Сваки практикант у разреду има свој циљ, тако да рад са намером омогућава да покренете жеље у потребан ток за њихово накнадно испуњење.

Концепт "намјере" се дефинира као свјесна сврха, одлучност, значење жељеног или дјеловања. Намјера није само жеља, већ акција према реализацији плана. "Јивамукти-јога метода" узима знање о себи кроз тело кроз асане као основу и није ограничено само на то.

За ову методу, важно је активно интеракцију са светом. Овај пример се може користити апсолутно сваки дан! На пример, када се пробудите ујутру, покушајте да формирате своју намеру за цео дан, и само пратите текуће процесе.

Фото: мове_ио_асана / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Јануар 2020).

Загрузка...