Питање стручњаку

Да ли морам да се загрејем пре вежбања асана

Pin
Send
Share
Send
Send


Одговара инструктор хатха иоге Денис Книазев.

Прво, хајде да схватимо шта је то загревање. Као иу чувеном изразу "позориште почиње са вјешалицом", свака лекција почиње загријавањем. Загријавање је скуп вјежби усмјерених на опће загријавање тијела, развијање мишића и мобилизацију апарата за зглоб и лигамент.

Загревање се изводи пре асанас главног блока. Главни задаци које она обавља су истезање и тонирање мишића и нервног система, повећање кардиоваскуларне активности, убрзавање метаболичких процеса, улазак у ток јоге.

Важно је напоменути да нема јединственог и савршеног тренинга за све. То је због физиолошких карактеристика практичара - типа тела, природне покретљивости зглобова, времена (ујутро или увече) и температуре околине.

Укратко, као иу свему осталом, морамо узети у обзир три главна фактора - вријеме, мјесто, околности. Ако за искусне практичаре класични Суриа Намаскар комплекс (Поздрав Сунцу) може бити сасвим довољан, онда је за почетнике једноставно потребно додатно загревање у загревању.

Основни принципи су постепено и конзистентно загревање тела. Укључите медитативне елементе у загревање, праксе дисања - то ће вам омогућити да се упустите у праксу јоге.

Добро је почети контролисати дисање у овој фази. Обично загревање иде од врха до дна - од врата до зглобова скочног зглоба. Али то можете урадити и обрнуто - испробајте обе опције и изаберите ону која вам највише одговара, на основу ваших осећања.То је ваша пракса и треба да слушате себе, свој јединствени организам, његове потребе.

Фото: сусиеванессаиога / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Може 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send