Иога тхерапи

5 асана за оне који су уморни од лошег времена

Комплекс, који ће помоћи да опстане ове зиме.

Сијечањ се приводи крају, ово је други мјесец зиме и око петог мјесеца облачности и хладноће. У Русији, јесен и зима није лако дати свима. У неком тренутку особа почиње да кува, проблеми се нагомилавају - лоше расположење, слаб имунитет, слом - и то озбиљно утиче на ментално стање: постајемо рањивији и рањивији.

Да ли је могуће исправити ситуацију уз помоћ јоге? Да Одређене асане помажу не само да се опћенито побољша благостање, већ и побољша расположење, дају снагу, енергију, енергију, а не да изгубе осјећај равнотеже. Нудимо вам комплекс од 5 асана које ће вам помоћи да преживите ову зиму.

  1. Вирабхадрасана И. Устани право. Закорачите напред напред десном ногом и савијте колено под углом од 90 степени. Спустите лево колено на под (у случају бола, ставите тепих испод њега). Леђа су равна, окомита на под. Исправите руке, отворите груди и гледајте напред
  2. Гарудасана. Устани право. Савијте десно колено. Покријте га левом ногом. Покушајте да се уверите да лево колено не прелази централну линију тела. Ставите леву руку испред лица, зграбите леву руку десном руком и затворите дланове.
  3. Схалабхасана. Лези на стомак. Извуците ребро испод вас, продужите кичму. Стави руке у браву иза леђа. Док издишете, затегните прешу и подигните главу, груди и ноге са пода.
  4. Сусирандрасана ИИ. Окрени на леђа. Затегните колена до груди. Положите десни потиљак са спољне стране на леву бутину. Држите колено и стопало у једној линији. Ухватите лево бедро и повуците се. Трчи на другу страну.
  5. Матсиасана. Лезите на леђа, ставите руке, дланове надоле, испод торза, додирните палчеве. Повуците ноге, ноге заједно. Док удишете, гурните лактове са пода, повуците прса према плафону, и окрените главу до врха главе. Покушајте да одржавате сву телесну тежину у лактовима и подлактицама, а не на круни.
Фото: кензие / тхе.асхтанги / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Новембар 2019).

Загрузка...