Иога тхерапи

Комплекс за јачање костију: 9 асана

Заштитите се од остеопорозе.

Шта вас је довело до јоге? Сигурно су одговори на ово питање сљедећи: духовни раст, олакшање од стреса, добро истезање. Тешко да би ико рекао јаке кости. Али јога је заправо један од најбољих начина да ојачате кости и заштитите се од остеопорозе у будућности. Али само у време када кости постају тање, то постаје тешко и трауматично за вежбање. Зато је најбоље време да се бринете о скелету од 20 до 50 година.

Нудимо вам ефикасан комплекс за јачање костију.

  1. Вриксхасана. Стани у пози планине. Пренесите тежину на лево стопало. Подигните ногу десне ноге до леве бутине и пронађите равнотежу (карлица гледа напред). Пресавијте руке преко груди. Да компликовате позу, протегните руке према небу, као у пози планине. Поновите на другој страни.
  2. Триконасана. Стојте бочно на тепиху и поставите ноге на 90-130 цм. Стисните стопало на простирку и раширите руке у страну. Проширите десну ногу тако да ваши прсти гледају на почетак тепиха. Сагните тело и додирните десни длан десне ноге. Немојте преплавити зграду, замислите да је иза вас зид, а ви га спуштате.
  3. Вирабхадрасана ИИ (положај ратника ИИ). Вратите се на почетну позицију. Савијте десну ногу под углом од 90 степени. Руке су одвојене, паралелне са подом, поглед је фиксиран на палац десне руке.
  4. Уттхита Парсхваконасана (Интензивна латерална екстензија). Ставите десни лакат на десну бутину. Стави леву руку иза главе и исправи је. Осетите проширење десне стране. Поновите сноп (кораци 2-4) на другој страни.
  5. Схалабхасан (Грассхоппер Посе). Лези на стомак. Подигните грудни кош, извуците ребра и положите их потпуно на тепих. Спојите ноге заједно. Уз издисање, подигните груди, руке и ноге са пода.
  6. Сету Бандха Сарвангасана (положај моста). Уваљајте се на леђа, савијте колена и приближите своје пете ближе вашим бедрима. Притисните ноге у простирку и подигните карлицу. Рамена леже искључиво на тепиху. Ставите прсте у браву испод карлице. Затегните кукове, проширите кост до колена и држите браду даље од груди.
  7. Супта Падангусхтхасана И (палац грип поза И). Савијте десно колено и повуците га према грудима. Зграбите десни прст и исправите га. Користите појас ако је то тешко.
  8. Супта Падангусхтхасана ИИ (Тхумб Грип ИИ). Извадите равну ногу са стране да бисте растегнули унутрашњу површину бутине. Поновите сноп (7-8) на другој страни.
  9. Савасана (Цорпсе Посе). Раширите руке и ноге. Затвори очи и опусти се. Покушајте да не размишљате ни о чему.
Учините своје тело јаким и здравим према програму Лене Сидерскаиа.

"Јога и тренинг: Савршено тело" са Олом Маркезом

Заједнички курс Јога часописа и #Секта. Јутарња пракса и 4 функционална тренинга са елементима јоге.

Фото: брицеиога / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Новембар 2019).

Загрузка...