Почетна иога пракса

5 асана за флексибилност тетиве кољена

Pin
Send
Share
Send
Send


Редовита пракса ових асана протеже се на најтеже стражњице.

Флексибилна и јака лоза - основа јоге. Проблем је што су многи људи тесни. И још један велики проблем - морате бити изузетно опрезни са њима, како не бисте запели на једном месту или се повредили. Овде би свакако требало да вежбате под мотом "иди тиши, наставићеш". Нудимо вам 5 асана које ће лагано и сигурно помоћи у растезању лоза. Најважније је да се догађај не присили, у сваком случају, да се бол не дозволи и да се не постављају јасни рокови као што је седење на дељењу за месец дана. Дајте себи толико времена колико вам је потребно.

  1. Супта Падангусхтхасана. Лезите на леђима, лева нога на поду равно, десно подигните и зграбите палац, или баците појас одмах испод подигнуте ноге, фиксирајући ногу у усправном положају. Држите крајеве траке у обе руке тако да и руке буду испружене. Рамена треба притиснути на под. Усмерите пету десне ноге горе. Док издишете, лагано повуците десну ногу према себи. Задржите 5 циклуса дисања. Поновите на другој страни.
  2. Парсхвоттанасана. Устаните усправно, закорачите десним стопалом и окрените леву ногу 45 степени. Поравнајте положај карлице. Продужите мишиће ногу и активно држите ноге на поду. Док издишете, истегните кичму и савијте десну ногу. Покрет мора доћи из кука. Ставите дланове на простирку са обе стране стопала или навијте иза Намастеа. Ако имаш довољно истезања, можеш ставити чело на потколеницу. Урадите 5 до 7 циклуса дисања и поновите на другој страни.
  3. Уттхита Хаста Падангусхтхасана. Усправите се, повуците десно колено према грудима. Зграби велики прст и исправи га. Ако је то проблематично, користите појас. Покушајте да држите леву ногу равно. Хватање равнотеже, померање десне ноге у страну. Концентришите се на дисање за око 5 удисаја и промените страну.
  4. Јану Схирсхасана. Седи на задњицу. Истегните десну ногу напред, савијте лево колено и поставите је на пострани, тако да лева нога лежи уз десну бутину целом својом површином. Окрените цело тело до испружене ноге, ухватите руке за стопало или ногу и наслоните тело на ногу. Испружи груди. Лева задњица и лева бутина су на подлози. Нека тело тече и дише. Не повлачите стомак у ногу кроз напор, само се усредсредите на осећај истезања у десној бутини и доњем делу леђа. Останите у пози за 10 респираторних циклуса, а затим изађите из нагиба.
  5. Краунцхасана. Силази у Вирасану. Ако је потребно, ставите циглу испод задњице. Отпустите десну ногу, заврните дланове у прстима и ухватите ногу. Исправите ногу издисањем. Ако није довољно растегнут, користите појас. Држите кичму равно. Не агресивно стопајте на себе. Постепено гурните куку до тела. Останите у асани за 5-10 удисаја, затим промените ноге.

Фото: киноиога / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Август 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send