Здравље

Како смањити напетост у телу без вежбања

Оно што може помоћи да се истовремено опустите и напуните енергијом.

Спорт, редовни лекарски прегледи, шетње на свежем ваздуху, медитација и наравно спа-процедуре - то је оно што помаже очувању здравља душе и тела. Тајландска масажа се сматра једним од најефикаснијих алата који ће уравнотежити хармонију спољашњег и унутрашњег. Његов циљ је да обнови циркулацију енергије кроз релаксацију одређених мишићних група и да успостави равнотежу.

Масажа ублажава психо-емоционални стрес и прилагођава организам опоравку, стога се посебно препоручује становницима метрополе. Као резултат тога, пријатне емоције замењују стрес, депресију и хронични умор. Дубина утицаја на људско тело Тхаи масаже нема једнаке.

Дакле, метаболизам се нормализује, токсини и шљаке се уклањају из тела. Побољшава се рад лимфног и циркулацијског система, повећава се тонус мишића, што помаже у борби против прекомјерне тежине.

Осим тога, овај тип масаже буди сексуалну енергију и повећава либидо. Препоручује се за нормализацију сексуалних односа, благотворно дјелује и на жене и на мушкарце.

Тајландска масажа комбинује технике три терапије: линеарну масажу, дубоко усађену масажу меридијанима мишића и тетива и ручну терапију са елементима јоге. Управо ова врста меког растезања и масирања даје ефекат исцељења: рад органа и система тела се обнавља и нормализује, тело се ојачава и обнавља. Професионални масер терапеут дјелује на енергетске точке и линије, чиме се враћа проток пране (виталне енергије).

Мрежа тајландских масажних салона "Ваи Тхаи" представља разне врсте масажа и спа-процедура. Најпопуларнија је програм Енергија живота - тајландска масажа цијелог тијела у комбинацији с масажом стопала. Процедура даје телу осећај опуштености и лакоће, а одвојени рад са ногама пружа пуно задовољства и побољшава релаксирајући ефекат - помаже да се што пре и дуже време ослободите физичког и емоционалног стреса.

Као што знате, у Тајланду, масажа стопала се сматра једном од главних у систему лечења тела. На крају крајева, на ногама су рефлексне зоне (око 70 хиљада нервних завршетака), директно повезане са свим унутрашњим органима. То је на неки начин мапа на коју се пројектују сви главни унутрашњи органи и системи виталне активности.

Стимулишући ове зоне, можете да утичете на цело тело, а посебно на појединачне системе, па је ефекат тајландске масаже стопала вишеструк: почев од побољшања циркулације крви и олакшавања отицања ногу, стимулисања имунолошког и пробавног система, до уклањања нервне напетости, релаксације, елиминације несанице . Таква масажа је одличан алат за ублажавање стреса, релаксације, као и активирање заштитних функција и мобилисање резервних сила тела. И наравно, масажа стопалима је веома пријатна процедура, која доноси много задовољства.

Погледајте видео: (Фебруар 2020).

Загрузка...