Здравље

Јутарњи распоред за младост и сјај

Како провести почетак дана да се осећате свеже и здраво до вечери.

Припрема за нови дан почиње увече. А ваш главни задатак је да одете у кревет пре 23.00. Ако је дан напет, узмите 15-20 минута за истезање и медитацију. Потпуни сан - основа цветних врста. А онда - наоружајте се овим препорукама, а јутро ће вам дати сјај целог дана.

  1. Пробудите се са свитањем. Ако се то чини као подвиг за неке друге хероје, онда устаните барем сат раније него обично. Следећег дана, подесите аларм још 10 минута раније. Тако можете полако прећи на идеално вријеме пораста - од 4 до 5 ујутро.
  2. Узми хладан туш. Или бар контраст. Не морате да организујете тестове: да пробудите тело и започнете процес чишћења, довољно је неколико секунди. Али ти се гарантујеш да се нећеш вратити у кревет. Како се привикнути на хладну душу можете прочитати овдје.
  3. Опери лицедобро обришите очи. Ако имате природну ружичасту воду - време је да је примените.
  4. Исперите десни десни или кокосово уље. Чисти усну шупљину што ефикасније.
  5. Цлеар лангуаге помоћу посебног стругача. Језик је огледало стања целог организма. Густо бијело цвјетање говори о његовој шљаки. Ако очистите језик, тело ће се лакше носити са токсинима.
  6. Исперите нос сланом водом. За ову процедуру постоји посебан уређај - нети-пот. Најчешће се може наћи у индијским трговинама или у иога студијима. Вода за испирање треба солити тако да поступак не ствара непријатне осјећаје. Затим ноздрве подмажите гхее уљем.
  7. Загриј се. Идеалан комплекс за јутро је Суриа Намаскар. Направите најмање 6 кругова, а ваше унутрашње сунце ће сјати за вас цео дан. И они око вас.
  8. Медитирајте или радите пранаиаму. Неколико минута јутарње медитације помоћи ће вам да се боље концентришете, да будете опуштени, али истовремено сакупљени. А ово је ваш штит од стреса - главни непријатељ лепоте и здравља.
Фото: Себастиан Стаинес он Унспласх

Погледајте видео: (Децембар 2019).

Загрузка...