Повер

6 начина да се храна претвори у ритуал

Pin
Send
Share
Send
Send


И зашто је то потребно?

Модеран човек је јео нешто као забаву. Једемо брзо, некако, у покрету или, напротив, уживамо у слаткишима и прженом кромпиру како бисмо се ослободили стреса и опустили. Отуда проблеми са пробавом, прекомерна тежина и поремећаји у исхрани. Ако патите од преједања, онда је један од начина да се носите са овом болешћу да се храна претвори у ритуал.

Не, не морате жртвовати јагње. Под ритуалом се подразумева свесни процес, који вам даје посебно значење. То ће вам помоћи да једете мирно, са задовољством и без преједања. Ово су основна правила за свесну исхрану или ритуалну исхрану:

  1. Будите захвални за храну. Неко воли да чита мантре пре јела, неко - "Отац наш", неко - само да би искусио дубоки осећај захвалности. Тихо реците "хвала" за чињеницу да имате прилику да једете укусно и корисно, хвала свету, самој храни, осетите осећај захвалности. Пробајте, добро га храни.
  2. Једите лијепо. Узмите навику сервирања стола, предивно послуживање јела, ту је тишина, а не гледање емисије. Чак и ако вечерате сами, не будите лењи да упалите свећу и ставите леп стол на сто. Ова навика ће рећи вашој свести да је храна важан процес који се исплати третирати са поштовањем, а не начин да се попуни стомак и да се то не примети.
  3. Поделите храну. Великодушност је прилично себична особина, јер је изузетно корисна за њеног власника. Када покажемо великодушност, у одређеном случају, дијелимо храну, засићени смо (закон “третира друге на начин на који желите да се третира”). или залити цвеће.
  4. Немојте се ометати. Држите гаџете даље, искључите телевизор и друге подражаје. Можете чак и затворити очи и неколико пута дубоко удахнути да бисте се смирили. Испрва се може чинити чудним, али прво морате то учинити. Ускоро ћете се навићи на то и на тренутак се можете усредоточити на миран оброк.
  5. Жвакати полако и намјерно. Ако обратите пажњу на то како једемо, видимо да не једемо пажљиво, прогутамо непечене комаде хране, као мачка која је извукла кобасицу са стола и боји се да ће бити одузета. Научите да жвакате полако и свјесно. Ово се посебно односи на људе - хрчаке који не једу из глади, већ из жеље да нешто жвачу.
  6. Једите у добром расположењу. Никада не трчите у фрижидер ако сте узнемирени или љути. Никад не покушавајте да искористите своју тугу. Такво понашање ће довести до озбиљних кршења психолошке природе, ако се не осјећате добро, али осјећате глад, барем се смирите, сложите се са собом и опустите се. Ако нисте гладни, одвојите оброк до тренутка када се ваше стање врати у нормалу.
Фото: веганвултурес / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Децембар 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send