Повер

Шта учинити ако стално вуче слатко

Свечано време је посебно опасно за слатке зубе.

У свечаној сезони опасност од превеликог одношења са шећером је висока. Међутим, одређене врсте физичке активности помажу да се смањи ова жеља. Ево неких од њих:

  1. Прошећите на свјежем зраку. Понекад, када повучете слатко, у ствари, само треба да дате телу енергију, да кренете. Добар начин да то урадите је да прошетате. Оставите новчаник код куће - тако да нема искушења да се замотате у најближу продавницу и купите делиције. Обично 30 минута са веселим кораком је довољно - нарочито ако је ваздух напољу хладан и оснажујући. Неки стручњаци сматрају да је потребно мање времена - само неколико минута, јер жеља за јелом слатког обично траје 3-10 минута (тешко је вјеровати, али то је истина). Дакле, ако не можете ходати до јоге, чак и шетња око блока ће бити одлична алтернатива!
  2. Организујте интензиван тренинг. Ако желите да скренете пажњу са шећера на "праву" храну, најбржи начин да то урадите је да одете на праксу. Не постоји ништа боље од тренинга високог интензитета за реконфигурацију тела и изазивање глади (и због тога жудња за правом храном, а не слаткишима). Ако вашем мишићу заиста треба енергија за исхрану, онда ће помисао на брокулу, сир и тофу изгледати дивно, а чак се ни не сјећате шећера.
  3. Пробајте Пилатес. Пилатес јача центар тела - што помаже да се побољша покретљивост црева. Правовремено уклањање отпада из тела омогућава да боље апсорбује неопходне хранљиве материје и мање смо заинтересовани за храну када нам стварно није потребна.
Фото: _фоодсториес_ / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Фебруар 2020).

Загрузка...