Здравље

10 начина за ублажавање болова у леђима

Пробајте да изаберете ону која је савршена за вас.

Бол у леђима је познат многим. Очигледно, седентарни начин живота, карактеристичан за КСКСИ век. Срећом, постоје различити начини да се уклони нелагодност у леђима. Покупили смо 10 најчешћих - покушајте одабрати оне који вам највише одговарају.

  1. Иога Не морате бити гимнастичар и спавати на ноктима. Најмање једном седмично присуствујте класи јога терапије, тако да за мјесец дана можете осјетити значајна побољшања.
  2. Истезање. Ако из неког разлога не желите да присуствујете јоги, можете се окренути растезању. Главна ствар је да изаберете наставника који неће повредити своје ученике у потрази за савршеним растезањем, али још увек преферирају исцељење.
  3. Масажа Још један одличан начин да се опустите и ослободите стреса. Посетите масажу једном недељно 10 недеља - и сигурно ћете осетити резултат.
  4. Акупунктура. Ако помисао на игле у вашој кожи чини вашу косу на крају, покушајте да проширите своју свест и погледате акупунктуру са свежим изгледом. Прво, апсолутно није болно. Друго, то стварно функционише.
  5. Психотерапија У Русији, овај метод се није заиста навикао, али на Западу људи често практикују разговоре са терапеутом о боловима у леђима! Према за истраживање90 минута такве терапије недељно током 6 месеци смањило је бол у леђима.
  6. Јачање вежби. Једноставан тест: стојте леђима уз зид и притисните лопатице. Ако је то тешко урадити, потребно је ојачати мишиће леђа и трбушне мишиће.
  7. Остеопатхи. Остеопати раде изузетно деликатно: кликну на тачке у телу које покрећу процесе зарастања. У почетку, тешко је поверовати да такав минимални ефекат може довести до исцељења, али то је тачно.
  8. Медитација Или боље речено, управљање стресом. Медитација је данас једна од најчешћих метода, како научити да контролишемо своје емоције и да на њу негативно не утиче. Како се то односи на леђа? Све емоције са којима не можемо да се носимо, наслеђују се у леђима у облику напетости и бола.
  9. Пливање Врло корисна вјежба, јер вода подупире тијело, без преоптерећења оних или других мишића властитом тежином. Наравно, говоримо о безбедној навигацији са правом техником. Узмите неколико лекција од инструктора, нека вам покаже основне покрете.
  10. Кигонг Кинеска гимнастика ради са енергијом у телу. Правилним управљањем, можете се ослободити разних болести, укључујући и оне повезане са леђима. Кигонг је веома мекана, али ефикасна пракса која одговара људима без могућности да интензивно вежбају.
Фото: љцларксон / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Новембар 2019).

Загрузка...