Здравље

14 начина да поједноставите свој живот

Pin
Send
Share
Send
Send


Ако желите да се ослободите стреса и олакшате живот, можда бисте требали научити сљедеће.

Колико је компликован ваш живот? Проблеми на послу, код куће, стрес у транспорту, рокови, незадовољство собом, комплекси, ниско самопоштовање ... Изненађујуће, то је наша искривљена перцепција и навика размишљања која наш живот чини тако неподношљивим - околности немају ништа са тим.

Ако желите да се ослободите стреса и олакшате живот, можда бисте требали научити сљедеће.

 1. Постави приоритете. Изаберите 5 најбољих ствари које су вам посебно важне. Шта је то: породица, каријера, образовање, пријатељи, доброчинство? Дајте им највише енергије и не трошите их на друге области.
 2. Научите да кажете не. Без страха од увреде или губитка. Ако знате да немате енергије и времена да испуните захтјев, одбијте - цените себе.
 3. Мање друштвених мрежа и Интернета. Ако имате навику сурфања интернетом сваки пут када вам је досадно или стојите у саобраћају, ријешите се тога. Вишак информација се исцрпљује.
 4. Угаси негатив. Ако вам неко каже вест о катастрофи или нечему негативном, потрудите се - не слушајте је. Замолите другу особу да промијени тему или да им кажете да нисте заинтересирани. Прочитајте мање негативних чланака и генерално ограничите лоше у свом животу.
 5. Научите да уживате у самоћи. Ако идете један на један са вама, то може указивати на одређене проблеме. Не треба вам компанија да се добро проведете. Узми књигу и прочитај у парку. Покушајте да уживате.
 6. Једите спорије. Не једите у журби, не једите од досаде или гледате ТВ серије. Пажљиво бирајте храну и не заборавите на послуживање.
 7. Излази. На радној површини, у ормару, код куће. Неред у соби - неред у мојој глави.
 8. Држите се распореда. Нема потребе да живите као у касарни, али дисциплина се никада није мешала. Прихватите навику најмање два пута недељно да се потпуно бавите спортом или ходате најмање два сата.
 9. Не позајми. Покушајте да уштедите и не трошите новац на непотребне ствари.
 10. Немојте одлагати за сутра оно што можете учинити данас.
 11. Медитате. Најмање 5 минута дневно, помоћи ће вам да лакше навигирате у простору.
 12. Не укључујте се у мултитаскинг. Јулије Цезар је био одличан, али дефинитивно желите да освојите свет уместо да живите у милости и хармонији?
 13. Не ради ништа. Понекад само треба да се вратите кући и опустите се до краја!
 14. Цијените квалитет више од квантитета. У ствари, не треба нам много - треба нам нешто велико и добро. Зато немојте тражити квантитет, радите на квалитету.

Кигонг "Флексибилност и снага" са Петром Сологубовим

Нови јединствени курс Јога часописа. Традиционална кинеска пракса за јачање тела и повећање нивоа енергије.

Фото: бананаблондие108 / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Може 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send