Здравље

4 јутарња ритуала који вас енергизирају

Започните јутро са размишљањем о природи и самоћи, да бисте подесили прави дан расположења.

Начин на који почињемо наш дан утиче на то како ће бити. Постоји велики број јутарњих ритуала и сви имају један циљ - подићи квалитет предстојећег дана.

Опција 1. Сат за аларм звони већ четврти пут. Коначно сте се окренули на другу страну, зграбили свој иПхоне и на вас је пао низ порука - 20 нових е-порука, пуно обавештења на Инстаграму, неколико приватних порука. Једва да имате времена да прогутате кафу - прву од многих - да некако оживите овај луди дан.

Опција 2. Пробудите се уз звук старог будилника, који стоји на удаљености од неколико метара од кревета, тако да морате устати и угасити га. Устанеш, одеш у кухињу и попијеш топлу воду са лимуном. Пошто прва два сата дневно проводите без телефона, идете у јога простирку - где вежбате, медитирате, пишете у свом дневнику и постављате намеру за тај дан.

Која опција изгледа привлачније? (Напомена: број 2 је много ефикаснији). Ритуали могу бити веома различити: церемонија на олтару са тамјанима и мантрама, или кратка шетња до омиљеног кафића, часови јоге или неколико минута медитације. Магија се састоји управо у понављању, постојаности ове акције. Неколико доказаних савета који ће вам помоћи:

  1. Ставите телефон ван мреже, искључите звук или га потпуно искључите. Искључите звук телефона пре спавања и немојте га укључивати ујутру док не завршите јутарње ритуале.
  2. Вежбајте пажљивост. Одморите се на самом почетку дана - одвојите неколико минута да се зауставите, осетите своје тело и очистите ум. 3 минуте, 30 минута ... Главно је да то урадите!
  3. Попијте топло пиће. То ће помоћи да пробудите желудац и започнете процес варења. Само је боље пити не еспрессо6 већ топлу воду са медом и / или лимуном.
  4. Прошетајте. Нема телефона!
Започињући дан са контемплацијом природе и самоће, постављате чврсте темеље за овај дан - свесност и медитативност. Пхото: унспласх.цом/@моррец

Погледајте видео: (Фебруар 2020).

Загрузка...