Здравље

5 правила дуговјечности народа Јапана

Pin
Send
Share
Send
Send


Јапан је земља са највећим очекиваним трајањем живота. Ево 5 правила која следе готово сви Јапанци.

Јапан је земља са највећим очекиваним трајањем живота. Већина људи који су прешли преко једног века живе управо овде. Можете бескрајно открити ову "јапанску" тајну, али боље је да усвојите 5 правила која слиједе готово сви Јапанци.

  1. Диет. Правилна исхрана - главна тајна дуговјечности Јапанаца. Традиционални сто укључује тањир пиринча, мисо супу и тродимензионално јело: бјеланчевине (не-биљно подријетло, обично риба), друга два јела, обично крумпир, кухано поврће у сојиној јухи или махунарки. Једите више поврћа, воћа и житарица, а мање - шећера и пржене хране. Као што сте већ разумели, главна ствар за Јапанце је уравнотежена исхрана и здрава храна.
  2. Мале порције. Не треба да демонизујете систем за храну у Јапану, није тако строг. Јапанци себи допуштају гастрономске слабости, само не често, а не у великим количинама. Покушајте да храну не третирате као забаву, већ као ритуал: припремите занимљиво јело, обратите пажњу на постављање стола, уклоните гадгете, у миру и тишини почните јести. У таквом окружењу ваша потреба за преједањем ће се смањити и научит ћете држати мале порције.
  3. Пиц. Често чујемо од западних нутрициониста да је пиринач нездрава храна која доводи до вишка килограма. У Јапану и Индији постоји потпуно другачије мишљење. Овде, пиринач - основа правилне исхране. Ајурведски стручњаци саветују басмати пиринач, који се лако пробавља, повећава виталност, добро негује и даје осећај пријатне ситости. Повремено их поједе, изгубићете жељу за штетном и прекомјерном храном.
  4. Валк. Око 98% Јапанаца иде на посао или у школу пјешице или бициклом. Од раног детињства, они усвајају навику активног начина живота. Редовите шетње побољшавају расположење, ублажавају стрес, спречавају појаву вишка килограма, јачају крвне судове и срце, смањују ризик од дијабетеса.
  5. Правилна исхрана од детињства. Јапанцима је лакше да поштују правила здраве исхране, јер су одрасли у окружењу у коме се на њима заснива читава култура: родитељи служе као пример својој деци - и тако из генерације у генерацију. Учините услугу свом дјетету - правилно јести како би имао визуалну помоћ пред очима како јести. Захваљујући томе, спасит ћете га од болних дијета у будућности.
Фото: истоцкпхото.цом

Погледајте видео: (Може 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send