Здравље

5 знакова да је ваша пракса далеко од духовног

Pin
Send
Share
Send
Send


Можда је дошло време да уђете у позу детета и преиспитате приоритете.

Са нашим немирним умом и скакачким мислима, лако је испасти из свесне праксе. Почињемо да изводимо асане механички и осећамо да нешто није у реду. Ако приметите 5 ових знакова иза себе - време је да се зауставите и одморите у пози детета.

  1. Заборавио си на дисање. Јога без дисања је фитнес. Ако покушавате ући у асану, потпуно заборавити на дисање, боље је изаћи из ње. Ако гушите језик својим језиком, као пас, али храбро покушавате да одржите снажан темпо у Суриа Намаскар - зауставите га. Главна ствар коју треба запамтити је дах. Мирна, глатка и дубока. Ако не, поједноставите асане, смањите вријеме проведено у њима, чешће одмор. Дисање би требало да буде глатко.
  2. Бринете о томе како изгледате са стране. Најчешће се то дешава у групним часовима, али неки људи успевају да се побрину за то током кућне праксе. Зашто то не урадите? Прво, ово понашање омета концентрацију. Друго, спречава опуштање. Треће, храни его. Четврто, то је препун повреда (потребно је оставити утисак). Фокусирајте се на своја осећања. Дајте приоритет свом здрављу, а не изгледу.
  3. Ви се такмичите са неким. То може бити сусјед на мат или Инстаграм-диви - није важно. Јога није спорт. Ви сте победник сваки пут када ширите тепих. Ако имате најзгодније поделе у центру за јогу - ово је било где, али не у јоги. Узимајте истезање, стриппласти, ако вам је потребна спектакуларна флексибилност - постићи ћете циљ брже. У јоги нема места за такмичење, само свијест и прихваћање себе.
  4. Прескочите обнову асана. Проводите време у Схавасани и Баласани? Пффф! Боље уради још пар кругова Суриа Намаскар. Овај приступ такође сигнализира да приступате иоги као такмичењу. Опустите се. Чак и најједноставније асане могу имати огроман здравствени ефекат. Исти Схавасана има снажан ефекат на нервни систем, помаже у бољем разумевању резултата праксе и бржем опоравку након интензивног напора.
  5. То те боли У јоги је свако задужен за принцип ненасиља, ахимса. Морате се бринути о себи. Понизност је добра, али трпети бол не значи бити понизан, то значи вршити насиље на себи. Ако не можете стајати у Цхатурангу - опустите се и узмите још неколико приступа. Избегавајте тремор у мишићима или превише знојење. Чувај се.
Фото: цатмеффан / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Може 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send