Здравље

5 фактора који утичу на квалитет сна

Шта вам треба да промените у животу да бисте одржали здравље.

Ако сте уочили поремећај спавања у себи, обратите пажњу на ове 5 ствари и навике. Можда вас спречавају да се наспавате и останете здрави.

Погрешна храна

Говорећи о лошем сну, прво помињање кафе. Али храна ријетко обраћа пажњу. То је грешка, јер вас храна може одржати будном. Користите ове производе најкасније 3 сата пре спавања:

  • Ферментирани производи - сир, месо, кисели купус, јогурт, квас, итд. Они садрже аминокиселину која ослобађа норепинефрин. Из тог разлога, ваш мозак остаје свестан.
  • Зачини и јела од парадајза пуно киселине, што узрокује жгаравицу и нелагодност током ноћи.

Лате слееп

Ако је време за спавање, иди на спавање. Не проверавајте касету на друштвеним мрежама, не слушајте подкаст, итд. Извршавање ових радњи може изазвати озбиљан недостатак сна. Да бисте то спречили, учините свој кревет пријатним. Пре спавања, немојте мислити на сувишно.

Гледајући ТВ пре спавања

Гледање програма на ТВ-у прије спавања није лоше ако вам помаже да се опустите. Али несвесно вечно гледање доводи до губитка сна.

Ако већ имате поремећај спавања, боље је одбити да гледате програме. Нека ваше очи и мозак одморе. Боље укључите мирну, опуштајућу музику.

Спава са љубимцем

Ако сте навикли да позовете пса у ваш кревет на ноћ, одустаните од ове навике. Она може бити немирна и направити много покрета који ће вас често пробудити. Научите свог љубимца да спава на његовом мјесту. Дакле, смањите вероватноћу буђења ноћу из његових покрета.

Недостатак свежег ваздуха

У граду је тешко провести доста времена на улици. Нарочито то онемогућава приступ услугама за гледање ТВ емисија и брзу испоруку хране и других добара у дом.

Додајте шетњу ујутро или током паузе за ручак у дневну рутину. Људи који проводе доста времена у зраку и на сунцу боље спавају и мање стреса.

Фото: рива_г_ / инстаграм.цом барефоот.вандеринг / инстаграм.цом марзена.маридеко / инстахрам.цом

Погледајте видео: (Децембар 2019).

Загрузка...