Здравље

5 асана које ће отворити груди (као и срце и ум)

Ми правимо ове асане - нека љубав и радост у наше животе!

Љето се, чини се, сјетило да је било љето и почело постепено оживљавати: дати нам сунце, топлину, лептире и топли повјетарац. Срце тражи позитивну промену и радост. Па, помоћи ћемо убрзати процес уз помоћ ове секвенце асана, које ће не само ослободити груди, већ ће и помоћи да оптимистично гледају на свет и препусте лепоту у његов живот.

  1. Марјариасана (Мачја поза). На све четири. Ручни зглобови испод рамена, кољена испод зглобова кука. Док издишете, окрените леђа и полако спустите главу и врат. Узмите неколико дубоких удисаја у овом положају. Док удишете, савијте леђа у супротном смеру - отворите груди, глава иде горе. Урадите неколико циклуса дисања.

  2. Урдхва Мукха Схванасана. Лезите на стомак и поставите дланове прстима напред на обе стране груди. Оставите ноге и прсте на поду, исправите руке и подигните ноге и груди са пода. Подијелите тежину равномјерно између дланова и зглобова. Урадите неколико циклуса дисања.

  3. Сету Бандха Сарвангасана. Лезите на под, руке на боковима. Са савијеним коленима, притисните стопала на под, подижући кукове. Окрените прсте испод доњег дела леђа и притисните у руке - тако да је подршка боља. Подигните кукове док не буду паралелни са подом, водећи груди до браде.

  4. Усхтрасана т. Клекни на поду. Колена су у ширини рамена, кукови су окомити на под, ноге су чврсто притиснуте уз под, карлица је благо унутра, стражњица није стегнута. Стави дланове на задњицу прстима надоле. Карлица треба да буде у линији са коленима и куковима. Затим удишите и подигните груди, смањујући лопатице. Ставите руке на пете, померите главу назад и подигните торзо мишићима бедара.

  5. Дханурасана (позиција лука). Лезите на стомак, исправите ноге, ставите руке уз тело или окрените главу. Уз издисање, истовремено подижите главу, груди и ноге што је више могуће. Активно спустите стидну кост на под. Напрезите задњицу и покушајте да не раширите ноге.

Фото: вањалина / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Децембар 2019).

Загрузка...