Здравље

5 асана након јоггинга

Pin
Send
Share
Send
Send


Извршите ове положаје након трчања како бисте смањили напетост и подарили ногама привлачан облик.

Да ли сте већ почели да трчите ујутру у најближем парку? Ако је тако, онда ћете сигурно бити заинтересовани да знате какву гимнастику треба радити након трчања, истегнути мишиће, смањити напетост и дати ногама атрактиван облик. За вас смо одабрали 5 асана које ће савршено одговарати овим задацима.

  1. Посе стандинг. Ставите спољашњи део десног глежња на лево колено. Савијте лево колено, спуштате кукове назад и доле. Када пронађете равнотежу, додајте растезање грудне кости. Окрените прсте иза леђа и повуците лактове један према другоме или држите руке равно. Узмите 10 удисаја и поновите на другој страни.
  2. Посе Гарландс. Проширите колена и стопала до одговарајућих ивица тепиха и спустите карлицу што је ниже могуће. Дозволите да вам стопала падну с пода, ако је потребно - под њих можете ставити замотани тепих. Ставите руке у Намасте, лагано ослоните лактове на унутрашњу површину кукова. Урадите 10 циклуса дисања. Уживајте у ослобађању мишића стопала, ногу, кукова, карлице и доњег дијела леђа.
  3. Низак ударац са увртањем. Ширина рамена је раздвојена. Ударите напред десном ногом и савијте је у колену, пазећи да је окомито на стопало. Савиј леви прст и откидај пету са пода. Спустите леву руку на под, длан испод рамена. Повуците, одмичите десну руку на десној бутини и пошаљите врх главе напред. Окрените се удесно, подигните десну руку изнад главе и уперите је. Задржите 10 циклуса дисања. Осетите истезање у спољашњем делу десног бедра. Поновите на другој страни.
  4. Ставите Еагле у лежећем положају. Лезите на леђа, савијена колена. Прекрижите ноге, стављајући ваше лево колено на десно. Проширите руке на бокове и спустите кољена удесно. Подесите позицију тако да се осећате пријатно истезање дуж спољашњег дела леве бутине, задњице и илијачно-тибијалног тракта (на спољашњој страни бутине). Узмите 10 удисаја и поновите на другој страни.
  5. Халф посе. Седите на под са савијеним коленима и померите десну бутину ближе зиду. Повуците на леву страну, опустите леђа тако да ваше тело буде окомито на зид. Повуците задњицу уз зид и притисните стопала о зид. Затим одгурните зид, подигните кукове и поставите подваљани тепих испод сала. Сада исправите ноге, повлачећи ђон на плафон, одмарајући пете на зиду. Раширите руке у страну. Држите врат издужени и осетите како се ваша карлица спушта на тепих испод тежине ногу. Задржите пет минута или дуже.
Фото: омандтхецити / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Може 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send