Здравље

6 начина за одржавање чистоће у кући без напора

Pin
Send
Share
Send
Send


Како задржати кућу у реду, ако не желите да чистите?

Чиста и уредна кућа није само прелепа, већ је начин да се одржи позитивна енергија, буде добро расположена и да се организује. Није битно да ли сте уредна особа или креативна особа, у кући не смије бити смећа и прашине.

Ипак, ово је прилично апстрактан опис реда. Свако по наруџби разуме нешто своје. Ако желите да ваш дом постане чишћи и удобнији, одговорите - или напишите одговоре - сљедећа питања. Како ће вам изгледати "ред" (апсолутна чистоћа, све на свом мјесту или мало хаоса, али без непотребних ствари)? Како ћете се осјећати у таквој кући? Шта ће се променити након што све ставите у ред? Иако ова питања могу изгледати елементарно, они формирају јасну идеју о томе шта желите од свог дома.

Ових 6 савета ће вам помоћи да лакше одржавате ред и креирате свој дом из снова.

  1. Не скупљајте старе ствари. Узмите предмет у руке и запитајте се колико дуго га користите и када ћете га поново користити? Ако је ово неки стари базен који је стајао испод вашег судопера другу годину, али га задржите за сваки случај, ријешите га се. Ослободите се навике прикупљања отпада.
  2. Почните са кабинетом. Понекад обим чишћења може изгледати неодољив. Почните са нечим једноставним и разумљивим, као што је ормар. Испразните његов садржај, а затим узмите сваку ствар у руке и пошаљите је у даску за пеглање, или у машину за прање веша, или у канту за смеће. Након што раставите ормар, узбуђење ће се појавити и постат ће занимљивије за чишћење.
  3. Држите равне површине чистима. Столови, постоља често постају прилог непотребних папира и књига. Сакупљају прашину и стварају осјећај зачепљења. Увек настојте да та места буду чиста, без прашине и гомила.
  4. Будите паметнији. Не би требало да гурате непотребне ставке било где, само да бисте очистили простор. Свака ствар треба да има своје место. Можда требате купити додатне полице, тегле, кутије или само пажљивије уредити ствари.
  5. Само полако. Не покушавајте да изађете што је пре могуће. Велико чишћење може трајати око месец дана (током којег ће ваш дом изгледати још прљавије него прије чишћења). Али се исплати. Боље је очистити сваки угао него покушати да га уредимо брзо и некако.
  6. Очистите навику. Није тако тешко и досадно као што се чини. Научите се да не пролазите поред ствари које су пале, не допустите да прође велики слој прашине, да узмете најмање 30 минута дневно да бисте ствари сложили, усисали и тако даље.
Фото: хосмајорскан / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Август 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send