Здравље

7 начина да се одржите у форми

Pin
Send
Share
Send
Send


Обећање редовне обуке није у снази воље, већ у овим акцијама.

Спорт је важан не само због лепоте - они помажу да остану здрави, дисциплиновани и срећни. Нажалост, немамо увијек довољно мотивације и снаге да сваки дан издвојимо најмање 30 минута за тренинг. Налазимо празне изговоре, а онда се жалимо на недостатак воље. Али шта је тајна људи који се редовно баве спортом, јер су баш као што смо уморни, понекад лењи и желе да се опусте. Шта им помаже да сами себе превазиђу? У ствари, нема говора о некој врсти подвига или превазилажењу, само су ти људи пронашли нешто што их мотивише и допушта им да наставе. Ево 7 начина да вам помогнемо да ухватите спортски талас.

  1. Друштвене мреже. Интернет је проглашен злом 21. века: потребно је време, а его се напухује и тако даље. Али ако имате добру намјеру, онда чак и злогласне друштвене мреже могу бити окренуте вашој предности. Ако желите да се бавите спортом, онда се претплатите на ажурирање занимљивих тренера за фитнес, додајте корисна предавања и спорт и нутриционизам у својим видео записима, придружите се заједницама, упознајте истомишљенике. Штавише, објављивање ваших властитих фотографија и видео записа може послужити као добра мотивација, и нема ништа безвриједно ако знате мјеру. Повремено објављујемо фотографије у којима изгледамо боље него раније и заиста додајемо мотивацију, јер показују прави резултат. Дакле, користите друштвене мреже исправно и бићете здрави.
  2. Распоред тренинга. Набавите биљежницу у којој ћете свакодневно примијетити што сте појели и колико сте тренирали. Овај метод ће вам помоћи да се лакше дисциплинујете, подржиће вам осећај да се крећете ка жељеном циљу, што значи да су тешкоће оправдане. Поред тога, на крају ове недеље моћи ћете да анализирате прошлу недељу и да радите на грешкама, ако их има. На крају недеље планирајте свој распоред тренинга: када, колико, шта ће бити (покушајте да узмете у обзир планиране празнике, празнике, критичне дане), креирајте мени за недељу: хоће ли бити поста, детоксикације и тако даље.
  3. Тренинг са пријатељима. Уместо да планирате састанак са пријатељем у кафићу, где вероватно наручујете свој омиљени десерт, идите с њом на јогу или идите на трчање. Недељно јутарње трчање са пријатељем је генерално одлична идеја: упознајте се у најближем парку, трчите 5 километара, протежу се. Дакле, не само да се виђате и разговарате о најновијим вијестима, већ и научите здраву навику. Осим тога, истовремена изведба једне акције јача повјерење и уклања психолошке баријере у комуникацији, па је корисно тренирати са новим пријатељима који су саосећајни према вама.
  4. Групне класе. Овде можете добити много мотивације: од инструктора, од других, из атмосфере. Наравно, у јоги учимо да се не такмичимо са другим практикантима и да се бринемо о себи, али угодно окружење окружено људима који су с вама уједињени са једним циљем је увек корисно и пријатно.
  5. Постављање циљева. Проводит ћете вријеме с већом користи ако јасно знате своје циљеве и како их постићи (требат ће вам биљежница из другог ставка). Да, живот је непредвидљив, и никад не знате где ће вас одвести, па постављање циљева и озбиљно размишљање да ће све бити како је планирано није сасвим практично. Али, важно је слушати себе, чути оно што желите и тежити свом сну, а не прелазити кроз живот у нади да је све сама по себи некако ријешена. Немојте се снажно везати за своје жеље, већ пратите изабрани курс.
  6. Позитиван став. Припремајући се да не успете, програмирате себе да не успијете. Наравно, лијепо је полагати сламке и морално се припремити за чињеницу да се дијета не може одржавати, режим тренинга не може бити "поштован", а снови се неће остварити. Али нема треће особе, то само зависи од вас да ли ћете преживети режим исхране и вежбања. Дакле, прије него што оправдате свој неуспјех, ви заправо признајете да од тога ништа неће доћи. Запамтите: ви сте извор снажне енергије, способне за много. Верујте у себе - успећете.
  7. Баланцед диет. Заказивање губитка тежине - правилна исхрана. Ако једете све што вам се свиђа, а онда чак и сто посто у теретани, мало је вероватно да ћете изгубити тежину. Покушајте да елиминишете навику да једете импулсно. Покушајте да научите укусне и здраве рецепте, увек носите са собом праве залогаје, немојте прескочити оброке и сами одредити која је храна за вас неприхватљива.
Фото: деепикамехтаиога / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Јули 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send