Здравље

6 асана за јачање имунолошког система

Pin
Send
Share
Send
Send


Једноставан комплекс за складиштење енергије и превенцију прехладе.

Ако сте ви и ваша породица често болесни - вежбајте овај кратки сет. Погодан је за превенцију болести, као и за олакшавање протока хладноће.

Асане активирају све мишиће тијела, испуњавају вас енергијом. Завршни ставови комплекса помажу да се опустите и подмладите.

Адхо Мукха Схванасана

Стани на све четири да довршиш асану. Ставите дланове испод рамених зглобова, колена - испод кука. На издисају, подигните тело.

Гурните га са длановима и ногама од пода, истегните кичму. Доње потпетице на поду. Окрените карлицу да се исправи и истегнете леђа. Врат - наставак кичме, не завртите га и не притишћите снажно према грудима.

Уттанасана

Стојећи у Тадасану, на издисају, нагни се напред. Окрените карлицу да би се спустили равно. Држите ноге равно, ставите дланове на под. Ако је немогуће спустити дланове, прекрижите руке и испружите лактове према поду.

Са сваким удисањем, лагано подигните тело, док издишете, спустите се на већи нагиб. Поделите тежину тела кроз стопало, немојте да паднете назад. Досегните круну да испружите вратне мишиће.

Супта Матсиендрасана

Лезите на под. Раздвојите руке са стране на нивоу рамених зглобова. Савијте ноге и подижите их. Без скидања рамена и руку, ставите ноге на једну страну, окрените главу другој.

Ноге су притиснуте једна на другу. Ако колено потколенице не додирује под, ставите руку на ноге и лагано притисните. Опустите се. Останите у позицији неколико циклуса дисања, а затим поновите на другој страни.

Сету Бандха Сарвангасана

Лезите на под. Руке уз тело. Савијте ноге, колена преко пета, ноге паралелне једна другој. На издисају, одвојите карлицу од пода, ослањајући се на под. Оставите руке и рамена на поду.

Можете комплицирати асану: зграбите глежњеве рукама или ухватите руке у брави испод леђа на поду. У сваком случају, истегните груди, наслоните груди на браду.

Випарита карани

Останите у претходном положају, савијте руке, спуштајте карлицу у длан. Приближите лактове како бисте лакше држали карлицу. Пренос телесне тежине у рукама, ноге од пода. У коначном положају, они су окомити на под и спојени.

Ако је тешко држати карлицу рукама, ставите блок као што је приказано на фотографији. Држите ноге равно и окомито на под. Дишите полако. Такође можете извршити асану уз зид. Чврсто гурните уз зид, исправите ноге и наслоните се на њега. Опустите се.

Савасана

Лезите на под. Глава треба да лежи тачно на затиљној туберку. Руке и ноге мало раздвојене. Ноге одступају у страну, дланови окренути према горе. Опустите се.

Затворите очи, полако дисите. Немојте заспати, одржавати свест. Останите у асани 5-10 минута. Окрените се на десну страну и полако се дижите.

Фото: сеониа / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Може 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send