Здравље

7 ствари које чине сретне људе сваки дан

Pin
Send
Share
Send
Send


Ови једноставни рецепти за срећу ће промијенити ваш живот.

Да ли сте упознати са овим људима, који увек ходају са благим осмехом на лицу, са веселим изгледом, и чини се да миришу на мир и хармонију? И не говоримо о присилној гримаси, надајући се да ће задовољити друге и зарадити оптимистичну репутацију, али ј је потпуно искрено стање ума.

Која је њихова тајна? Уосталом, понекад су то људи чија је ждријеба пуно потешкоћа, а ипак успевају да извуку снагу из љубави, наде и вјере да ће све бити у реду. Ако питате такве људе како изгледа њихов типични дан и покушавате да идентификујете нека општа правила, испада да готово сви они обављају следеће акције.

  1. Пратите добре навике. Може проћи више од годину дана да би се створила навика, али ово је добра инвестиција. Замислите живот у којем једете право, редовно вежбате јогу, пијете довољно воде, а све је то лако, без присиле и насиља над собом. Како не можете постати здрави и сретни? Наравно, ово је велики и дуг посао. Па, не брините! Формирајте намеру: какве навике желите да научите? Израдите план: које акције ће вам помоћи у томе. И онда ... само дајте себи времена. Шта год да радите, радите то постепено, без напора, кретени, жељом да брзо добијете резултат. Припремите се за оно што вас очекује фасцинантног и занимљивог рада на себи, а не исцрпљујуће дијете и физичке активности.
  2. Редовно радите јогу. Начин живота модерне особе у већини случајева подразумева седентарни начин живота, заједно са огромним дневним стресом. У таквим околностима тешко је бити сретан. Јасно је да не можемо да одустанемо од свог посла, својих дужности и одемо у шуму да медитирамо (иако неко може), али можемо да надокнадимо овај негативни утицај кроз праксу јоге. За време тога, ми рестартујемо, опуштамо стегнуте мишиће, исправљамо закривљеност, лечимо повреде и опорављамо се на физичком и менталном нивоу. Није потребно радити јогу сваки дан два сата или више, увлачећи се у невјеројатно тешке асане - понекад можете провести два сата у пракси, а понекад и 20 минута (10 ће бити посвећено Схавасани). А ово је апсолутно нормално. Слушајте своје тело и изаберите степен оптерећења, на основу онога што вам говори.
  3. Проведите више времена у природи. Бројне студије потврђују да шетње продужавају живот и побољшавају његов квалитет. На пример, шетње кроз шуму, које је добило занимљив назив "терапија шумама", сада постају део медицинског третмана, а Јапанци, народи дугогодишњих, нису лењи да иду на посао и школу пјешице. Што је чешће могуће, излазите у паркове, у резервоаре, идите на одмор у сликовита мјеста. Дајте предност пешачким шетњама, током којих ћете дубоко удахнути својим грудима и очистити главу од негативних мисли.
  4. Цијенимо вољене. Ми не чувамо увек оно што имамо. Врло често узимамо љубав наших најмилијих здраво за готово и настојимо освојити наклоност оних који су, по нашем мишљењу, популарни и значајни. А ипак то нису људи који нас чине срећнима. Наши родитељи, који су увек са нама, упркос свему, нашим пријатељима, са којима смо прошли кроз ватру и воду, наши љубимци, који нас воле баш као и ми, су у стању да нам дају праву срећу. Немојте заборавити на њих, цијенити их, дати им љубав заузврат - тада ћете постати најсретнији у цијелом свемиру.
  5. Једите добро. Не зато што желе да буду као модели, или не зато што је сада врло модерно, већ зато што воле себе и желе да буду здрави. Сваки пут када желимо нешто штетно, али укусно, каже да нисмо у вези са нашим унутрашњим "ја", наш хир постаје важнији од нашег желуца, који, на тренутак, све ово свари, а заправо такође им је потребна брига и брига. Третирајте своје тело као мало дете: понекад је неваљао и тражи слаткише, али то не значи да све шале морају бити препуштене. Али немојте се ругати ако једете само најбоље здравствене производе. Слушајте своје праве потребе, не прелазите стрес и волите се више.
  6. Довољно спавајте. Отишао си у кревет, али пријатељ је звао и понудио да иде на забаву? Напољу је поноћ, а ви одлучите да гледате још једну епизоду своје омиљене серије? Ако су такве ситуације за вас нормалне, онда није изненађујуће да су ствари лоше са спавањем. Многи људи се искрено жале на несаницу и потешкоће у буђењу, као да не разумију да је узрок поремећаја њиховог сна у њиховом властитом понашању. Одлазак у кревет у то време захтева дисциплину, али важно је запамтити да то не чините као казну, већ да бисте били у добром стању следећег дана. Подсећајте се на то повремено.
  7. Тражите помоћ. Срећни људи знају шта желе. И то знање нису стекли као дар, већ зато што се редовно скенирају о ономе што желим од живота, од других, од себе? Које понашање се сматра неприхватљивим? Увек слушајте себе. Следећи корак: не устручавајте се да изнесете своје потребе, не устручавајте се да изразите своја осећања, поставите питања, тражите помоћ. Поштујте своја осећања и немојте их се срамити.
Фото: ловелипепа / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Август 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send