Здравље

Лет без бола: 6 ефикасних вежби

Ове вјежбе ће вам помоћи да пренесете лет са максималном удобношћу.

Путовање авионом је ужасан догађај у којем су периоди чекања испреплетени са периодима журбе. У почетку се много енергије троши на сакупљање ствари, а онда журимо на аеродром, а онда још морамо чекати на позив за укрцавање. Како корисно провести ово вријеме? Радите вежбе истезања. Тако не само да вам не може бити досадно, већ и значајно побољшати своје здравље и стање - лет ће бити много удобнији.

Ево 6 поза јоге које не захтевају реквизите - осим торбе. Првих пет поза, проверите да ли је у коферу потпуно извучена ручка и да је кофер у усправном положају.

  1. Нагните у страну. Ставите десну руку на дршку кофера, стојећи поред ње. Ослањајући се на њу за подршку, повуците леву руку, потпуно истежући леву страну тела. Са сваким удисањем, повуците се кроз десна ребра, нежно притискајући на дршку кофера како бисте даље подигли ребра и бочне површине. Задржите 5 циклуса дисања, промијените стране.
  2. Пигеон стоји поза. Ставите обе руке на дршку кофера. Пренесите тежину на лево стопало и поставите десну пету изнад левог колена. Затегните десну ногу, повлачећи прсте према вама. Лагано савијте потпорну ногу - једнако удобно. Обема рукама се ослоните на дршку кофера. Задржите 5 циклуса дисања, промијените стране.
  3. Стандинг схацкле. Поставите се према коферу, руке на дршци, пребаците десну ногу између "руку" дршке, ставите пету на врх кофера. Користећи ручку за подршку, почните се спуштати, нагињући се десној нози, стопалу на себе - као што бисте то учинили у Полусхпагату на тепиху. Ако сте храбра особа (и флексибилна!), Можете покушати да ставите ногу на врх дршке из кофера и нагнете се према нози. Ово је забавна варијација - међутим, будите опрезни да кофер не напушта испод вас. Промените страну.
  4. Пас стоји лицем надоле. Стој окренут према коферу, као у пози голубице која стоји. Стави обе руке на његову оловку. Побрините се да има довољно простора за истезање руке и спуштање главе - ако нема довољно простора, помакните се мало даље. Нагни се напред, протежући леђа и руке. Руке су равне, откривене су груди и рамена, глава је између рамених костију, поглед је усмерен надоле. Држите се што је могуће удобније.
  5. Стандинг твист. Праменови окрепљују и буди савршено тело - а то му је веома потребно након што је сатима седео у чекаоници. Из претходне позиције, уместо да ставите руке на дршку кофера, повуците их широко (Т) и завртите око струка. Задржите 5 удисаја и поновите на другој страни.
  6. Савасана са подршком. Шта је практиковање јоге без савасане? То ће вам омогућити да ослободите стрес повезан са летом. Напомена: најбоље је да имате мекану торбу, као на фотографији, јер ћете морати да лежите на њој. Ако из неког разлога не желите да то урадите, легните на шал или џемпер. Леже опуштено - нека груди отворе, опустите рамена и врат; ноге леже на поду за подршку. Задржите колико год желите или док се не најави слетање.

Само путовање може бити добра пракса јоге. Толико о путовању изван наше контроле - и морамо научити како се носити с тим. Следећи пут када се лет одложи, сачекајте полазак заједно са овим положајем!

Фото: истоцк.цом

Погледајте видео: (Децембар 2019).

Загрузка...