Здравље

Алтернативна медицина: 8 метода (популарно и не тако)

Pin
Send
Share
Send
Send


Шта ако не волите пилуле?

Неки људи не воле традиционалну медицину, вјерујући да она узрокује више штете него што је већ учињено. Стога, прелазак на неконвенционалне опције. Одлучили смо да размотримо 8 главних.

  1. Арт тхерапи. Или третман према чл. Уметник Адриан Хилл, који је изумио овај тренд у касним 30-им годинама прошлог века, ослањао се на психоаналитички приступ Фреуда и Јунга. У средишту концепта је идеја колосалног креативног потенцијала својственог сваком од нас. Неостварена и потиснута, може уништити психу и тело, изражена - способна да излечи најтеже болести. Методе уметничке терапије као и облици уметности, она је неисцрпни ресурс. Проблеми са емоцијама? Синг. Осетите ирационалну анксиозност и страх? Покушајте да нацртате нешто што вам смета. Скулптура је терапијска у обољењима нервног система, за развој финих моторичких способности код деце и само добро умирује. Арт терапија је одличан начин да упознате себе, разумете шта ваша душа живи, и спријатељите се с њом.
  2. Биорезонантна терапија. Лекари биорезонантне терапије су у многим медицинским центрима широког профила, иако сама метода није званично призната као званична медицина. Метода је развој идеја немачког доктора Реинхолда Волла, који је сакупио своја еклектична учења из концепта оријенталне медицине, мистичних пракси и хомеопатије. Према овом учењу, свака ћелија људског тела генерише електромагнетни сигнал одређене дужине. Сигнали ћелија различитих органа међусобно се разликују по физичким параметрима: фреквенцији, снази, времену, модалитету. Узрок било каквих здравствених проблема је неуспех таласног спектра. Користећи специјалне уређаје, биорезонантни терапеути обнављају фреквенцију одговарајућих таласа - и особа се опоравља. Аргументи противника овог метода су да се фреквенције таласа које емитује тело стално мењају, а користи од биорезонантне терапије нису доказане клиничким испитивањима.
  3. Хидротерапија. То се односи на сва својства воде која дају живот и на бројне начине да се она искористи за исцељење. Заправо, оригинални концепт бање је процедура у којој учествује само вода - у облику течности, паре или леда. Пливање у базену за ублажавање оптерећења кичме је хидротерапија, а хамам са биљем за проблеме са респираторним системом је такође хидротерапија. Модерна флотација, двосмислена хидроколонотерапија, топла пара у козметичкој ординацији - све је то о томе како активно модерна алтернатива и сасвим формална медицина користе мекану снагу примитивног елемента.
  4. Акупунктура. На руском, "акупунктура" је дошла из француског. Она је акупунктура. У совјетским поликлиникама, древни кинески начин постављања дугих, танких игала дуж енергетских канала назван је и акупунктура. Изгледа застрашујуће, али у ствари апсолутно безболно. Акупунктура је најтрадиционалнија и призната званична медицина свих алтернативних метода лечења. Званична медицина, наравно, не препознаје никакве енергетски активне тачке, а још више меридијане, али с времена на време приморава да препозна способност акупунктуре да ублажи бол, смањи алергију и обнови нервни систем. У Кини, а однедавно иу Европи, акупунктура се користи у козметичке сврхе. Показало се да игле које су дебеле са нитима опуштају мишиће лица и уклањају боре, као и ињекције ботулинум токсина. И још увек древни кинески атласи на акупунктури постали су основа за резонантне мапе у хомеопатији.
  5. Рефлексологија. Ова реч је преведена на руски од латинског и грчког језика - наука о рефлексији. То значи да на површини наших тела постоје неке зоне повезане са унутрашњим органима и системима. Највеће акумулације ових зона, или биолошки активних тачака, налазе се на длановима, стопалима и ушима. На ове тачке је могуће утицати и лечити се на овај начин на различите начине: притисак, масажа, грејање. Строго говорећи, акупунктура је такођер посебан случај рефлексологије. Иако се исцелитељи традиционалних система исцељења можда не слажу са овим мишљењем - ипак у својим учењима акупунктура функционише са енергетским меридијанима, а не са тачкама пројекција. Рефлексологију примењују традиционални кинески, тајландски, јапански, индијски доктори. Ове методе лече болове различитог порекла, алергије, нервни поремећаји, проблеми циркулације, стимулишу имуни систем и метаболизам. Тибетанске цигарете изгарања, јужноиндијска марма масажа и познати јапански Схиатсу - све то ради са пројективним зонама, рефлексологијом.
  6. Ролфинг. Или метод структуралне интеграције према Иди Ролф. Његов изумитељ је биохемичар, физиолог и терапеут оријентисан ка телу. У средишту роллфинга је идеја да здраво људско тело остаје равно и вертикално са минималном енергијом, упркос снази силе. Под утицајем стреса и стресних ситуација, положај тела је искривљен. Најозбиљније промене се дешавају на фасцијама - мембранама које покривају мишиће који воде електричне сигнале од кичмене мождине до мишића. Сврха ролфинга је да тело доведе до мишићне равнотеже, до оптималног положаја - таквог, када се равна линија може извући кроз ухо, раме, фемур и глежањ. Техника се састоји у дубокој масажи уз помоћ прстију и лактова, што може бити веома болно. Што су мишићи више затегнути, то је бол боља и потребно је више миофасцијалне масаже. Пракса ролфинга обухвата 10 основних вежби, током којих се тело пацијента масира у одређеном редоследу. И стрес нестане.
  7. Реики. Пракса Реикија је у двадесетим годинама прошлог века отворила јапанска Микао Усуи. Сам Усуи је тврдио да Реики систем - суптилна и веома моћна енергија која буквално продире у универзум - није његов властити изум, да су велики духовни учитељи човечанства увек били у контакту са том енергијом. Он је само отворио пут како свако може да осети исцелитељску моћ реикија. Штавише, скоро свако може да научи да лечи себе и друге уз помоћ реикија. Практично, пошто се након иницијације, повезујући се са каналом реикија, морате следити три недеље строге вегетаријанске исхране и одбијања од алкохола, ако имате проблема са тим, неће функционисати. У концепту сљедбеника др. Усуија Реикија, не толико лечи, већ једноставно хармонизира стање здравља и животних догађаја. Реики терапија тешко вреди замијенити друге методе лијечења, али пракса Реикија их савршено надопуњује, умирује и побољшава расположење. Понекад се чуда дешавају - иако су уобичајена у чудима, она су недоказива.
  8. Краниосакрална терапија. Име изгледа тајанствено, посебно дио о светом. Заправо, "сакрум" је латински крик, "лобања", односно лобања. Краниосакрална терапија је наука која није препозната у званичној медицини, настала из остеопатије и није развила однос са медицинским академијама. Учење Виллиама Сутхерланда о дисању кранијалних шавова изгледа превише егзотично и неакадемско, благо обнављајући ритам који може радикално утицати на здравље пацијента - па чак и трансформисати његове особине личности. У концепту краниосакралних терапеута овај ритам утиче на стање целог организма. Када успорава или убрзава, особа је поремећена унутрашњом нелагодношћу, узнемиреношћу, васкуларним, имунолошким и неуропсихијатријским поремећајима. Да би се вратило здравље, потребно је обновити краниосакрални ритам.
Кигонг је доказани начин за побољшање здравља.

Кигонг "Флексибилност и снага" са Петром Сологубовим

Нови јединствени курс Јога часописа. Традиционална кинеска пракса за јачање тела и повећање нивоа енергије.

Фото: истоцк.цом

Погледајте видео: (Може 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send