Здравље

Шта је корисно абдоминално дисање

Pin
Send
Share
Send
Send


Дисање је основа живота. Промените дах и промените свој живот.

Дисање је основа нашег живота. Логика је једноставна: мењајући дах, ми ћемо променити наше животе. Један од најсигурнијих начина да промените свој живот на боље је да пређете на абдоминално дисање. Има неоспорне предности.

Прво такво дисање је повезано са свим енергетским процесима који се јављају у нашем телу. То је због манипура чакре, која се налази у пупку и одговорна је за дистрибуцију енергије у целом телу. Ако осећате сталан умор, започните јутро са абдоминалним дисањем - и више вам неће требати кафа.

Друго јача пробавни пожар. Управо из тог разлога они који редовно практикују јогу (у његовим нај пасивнијим облицима) остају танки и прикладни. Њима није потребна никаква тешка дијета или супер интензивна пракса - снажна пробава, добар метаболизам, асимилација корисних витамина и минерала раде свој посао.

Треће абдоминално дисање побољшава циркулацију крви, доводи свјежу крв у те органе, а приступ је обично тежак. Због тога се из тела уклањају шљаке и токсини, побољшава се рад кардиоваскуларног и нервног система. Тело прелази у режим самолијечења, у њему формира неку врсту екосистема у којим услови болести не могу постојати!

То су главне предности. Нажалост, савремени човек има потешкоћа са абдоминалним дисањем: због сталног стреса и жеље за равним стомаком формирали смо навику "дубоког дисања". Како се тренирати да правилно дишете?

  1. Будите свесни свог даха. Одредите да ли дишете кроз груди или стомак? Чим пратите овај тренутак, постаће вам јасније како прећи на абдоминално дисање, што је за то потребно. Седи у Сукхасани. Стави десну руку на стомак, левом руком на груди. Покушајте да се опустите и уклоните напетост у телу. Затим наставите са дисањем. Који се длан диже? У идеалном случају, десно би требало да се креће, а левица остане непомична.
  2. Працтице. Ако дишете кроз груди, може бити тешко ићи директно на абдоминално дисање. Главна ствар је да не будете обесхрабрени унапред, будите стрпљиви и запамтите да је овде потребна пракса. Ако практикујете абдоминално дисање од 1 до 5 минута сваког јутра и гледате како дишете током дана, онда је сигурно предвидети да ће након неколико недеља правилно дисање бити пригушено.

Опет: седимо у Сукхасани, стављамо дланове преко тела, почињемо мирно да дишемо, не удишемо и не напрезамо се, не покушавамо да научимо да дишемо стомаком, одмах. Ваш задатак је да ухватите пријатан осећај и задржите га док дишете. Формирана намера у облику абдоминалног дисања ће урадити сав посао за вас током времена. Уживајте у томе како ваш стомак и груди постају мекани, опуштени. Покушајте да удахнете дуже од издисаја.

Плус абдоминално дисање је да се може практиковати било када, било где. Учите га и будите здрави!

Фото: каренматтар / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Август 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send