Здравље

Божанско у обичном: 7 кратких ритуала за свакодневни живот

Pin
Send
Share
Send
Send


Ево неколико једноставних ритуала који вам помажу да се вратите на пут свесног живота.

Ритуали су као нити које су заједно ткане да би створиле мрежу подршке за ваше тело, ум и дух. Када је ова “мрежа” јака, може вас осигурати на добре дане и лоше дане. Неки ритуали нас могу "покупити" свакодневно, други - једном мјесечно, једном годишње, па чак и једном годишње. Ако боље погледате ритуале, постаје јасно да су они скуп навика. Неки су здрави, неки нису; неки нам одузимају, други нам дају снагу. Заједно утичу на наше животе на свим нивоима, укључујући и духовни.

Ево неколико једноставних ритуала који ће вам помоћи да кренете путем ка свјесном животу:

  1. Узми јутарњи ритуал. Ујутро увек има мало времена, али ритуал не би требало да траје три сата - то може да траје само три минута. Можете да седите затворених очију и седите неколико минута у тишини. Пазите на дах и запамтите три ствари за које сте заиста захвални. Поздравите најбољу верзију себе. Учините то сваки дан током једног мјесеца и осјетит ћете ефекат у сваком подручју вашег живота.
  2. Будите свесни поновљених знакова. Има ли бројева или симбола који непрестано упадају у ваше очи? Да ли се икада деси да се неки путеви изненада појаве на вашем путу у правом тренутку? Што више примећујете такве знакове, то ће чешће изгледати да вас подржавају.
  3. Водите дневник. Таква наизглед једноставна пракса вођења дневника може имати запањујући ефекат и може постојати кратак пут до свести. Клизањем ручице преко папира, можете се ослободити старих ограничавајућих судова и увреда и створити простор из којег можете поставити јасну намеру да постигнете своје циљеве. Почните са питањем за подршку и упутства. Онда напиши оно што си пустио (нека буде оно што ти више не служи) и нека твоје ријечи слободно тече, без осуде.
  4. Радите са тренером или духовним учитељем. Тражите помоћ - много помаже ако имате некога ко подржава ваше духовно благостање. Тренер или духовни учитељ вам може помоћи да направите мапу путовања за живот који желите да живите.
  5. Радите на односима са вољеним особама. Нека то буде свјестан напор. Када смо отворени за друге, то нам даје могућност да изађемо из нашег малог света и ојачамо наш дух. Ако сте у посљедње вријеме били прогутани властитим животом, посегните и успоставите везу у свијету - и са људима - око вас.
  6. Будите у природи. Нема снаге и хармоније од природе. Када смо у природи, она нас подсећа да дишемо, успоримо и повежемо се са њом. Природа је несавршено савршена, подсећа нас на нашу драгоцену природу. Ако вас анксиозност преплави, то је знак да се морате поново повезати са својим духом. Идите у природу и осетите земљу под ногама.
  7. Погледај небо. Врло брз начин да се поново повежете са духом током целог дана. Ово вас присиљава на паузу, тако да можете центрирати и уземљити. Делује посебно добро ако погледате небо на нови месец и пун месец - истовремено можете поново да инсталирате и запишете своју намеру, очистите дух и поново покренете цело тело.

Јога сет "Енергија"

Терапија оријентисана ка телу, технике снимања и медитација.

Фото: каилала88 / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Може 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send