Здравље

8 јога поза за путовања

Редослед јоге који можете узети на путу овог празника.

Без обзира на то колико су дивна путовања, увијек укључују елемент стреса - кашњења лета, вриштање дјеце у авиону, путника који хрче цијелим путем на сусједним сједалима, прометне гужве. Можда најбољи поклон за празнике - унутрашњи мир. Ево секвенце јоге које можете узети на путу овог празника.

  1. Ролл нецк. Из неутралног положаја на издисају, полако котрљајте врат на десно, на удисају - лево, кроз дно, поново вратите врат у неутрални положај. Поновите 5-10 пута у сваком смјеру.
  2. Истезање рамена. Одмакните руке од наслона столице са леђа (ако седите у авиону, на пример), или са зида ако стојите, и направите отклон у горњем делу леђа. Док удишете, раширите руке (ако је могуће), док издишете, опустите се и вратите у неутрални положај. Поновите 5-10 пута.
  3. Мачка-крава Позирање сједи или стоји. Ставите кистове на колена ако седите или савијате колена до полусједње позиције ако стојите. Као и код уобичајене мачје краве, док удишете, створите отклон у горњем делу леђа и гледајте напред или горе, истежући врат; Док издишете, окрените леђа и врат, повлачећи браду до груди. Поновите 10 пута.

  4. Сиде тилтс. Из стојећег положаја, урадите нагињање у страну, повлачећи горњу руку ван. Док удишете, проширите груди, док издишете, сагните се више. Поновите 5 пута са сваке стране.
  5. Окрените се на столици. Из седећег положаја, окрените се са сваке стране. Док удишете, истегните кичму, док издишете, увијте се дубље. Урадите неколико пута са сваке стране.
  6. Голуб из стојећег положаја. Стојећи, ставите десни зглоб на лево колено. Савијте потпорну ногу. Наслоните се на зид ако је потребно.
  7. Трацтион. Из седећег или стојећег положаја, док удишете, повуците руке доље, ширећи све прсте, руке равне и јаке. Док издишете, опустите се. Ова једноставна, али веома ефикасна вежба помаже да се ослободите нагомилане напетости са рукама, рукама и умом.
  8. Задржите дах. Затворите очи и усредоточите се на дисање. Удахните што дубље, руке и рамена опуштени. Задржите дах за 4-6 секунди - или дуже, ако желите. Док издишете, лагано отпустите кашњење. Поновите 10 пута. Лепо путовање!
Фото: вањалина / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Фебруар 2020).

Загрузка...