Здравље

9 путујућих асана

Pin
Send
Share
Send
Send


Ове асане ће вам помоћи да останете у форми док путујете и живите без нелагодности.

Путовање стимулише, инспирише, задовољава - али такође може изазвати много неугодности. Дуге сате проведене у аутомобилу или авиону, чекајући сате када се лет одлаже - тијело може почети да боли од дугог сједења у неудобним положајима. Ако путујете у ову празничну сезону, ево неких асана које ће вам помоћи да останете у форми и живите без нелагодности.

  1. Варриор Посе ИИ. Име пози говори све о томе. Ратник је снага, храброст, милост. Управо те особине се могу позвати у ваш живот практицирањем Позиције Ратника. Можете затворити очи и још потпуније је осјетити, осјетити тло и дубоко дисати.
  2. Плесачица позира уз подршку. У овој варијацији традиционалне Плесачице, можете користити столицу, зид или било коју другу стабилну конструкцију као подршку (на фотографији је то путоказ). Тако је лакше да се концентришете на исправно поравнање тела - изједначите карлицу, отворите груди, користите горњи део леђа, држите потпорну ногу активном.
  3. Триангле Посе. Смањује стрес и побољшава пробаву, а истезање кукова, кољена и зглобова ствара солидну основу за тело.
  4. Трее Посе. Дрвеће има одличну способност да издржи тешкоће, задржавајући истовремено флексибилност и чврстоћу. У овом положају, можете добро учити на тлу, расти високо, постати јачи и мудрији. Ставите ноге савијене ноге изнад или испод колена, без оптерећења зглоба колена, потпорна нога је активна. Желите ли комплицирати позу? Повуци обе руке. Још се компликује? Затвори очи!
  5. Ставите хват издужених ногу. Снажне ноге, отворена карлица, флексибилне задње ложе и јак унутрашњи компас - ова позиција не само да растеже мишиће, већ и помаже да се развије самопоштовање (јер га можете држати дуже). Ако не можете потпуно испружити ногу, не брините! Може се савити или бацити преко траке за стопала.
  6. Ударац с увијањем. Три у једном: отклон, увијање и равнотежа. Ова варијација традиционалног ударца вам омогућава да пробијете ноге, повећате снагу у центру тела и откријете горњи део леђа док извијате бочне површине тела.
  7. Полумесец са заробљавањем. У том положају, задње ноге потколенице и оба унутрашња бедра су растегнуте, кичма је ојачана и ребра се отварају. Ухватите ноге ременом, ако је лакше, и спустите доњу руку на циглу, ако не дођете до пода.
  8. Равен посе. Можда овај положај још није на камену - међутим, предности ове опције су да не можете размишљати ни о чему осим о равнотежи! То је лепота равнотеже (и јоге уопште): када се налазите у овим тешким положајима, ум нема шансе да изгуби концентрацију. Јер, чим се то деси, губите равнотежу! Тако дишите, верујте у себе и идите!
  9. Плесачица позира са снимањем. Почните са верзијом описаном у ставу 2 и постепено овладајте овом опцијом. Баците ремен преко своје подигнуте ноге и постепено повуците руку на ногу, наслоните своју издужену руку на зид - тако да ће овладавање овом тешком позом ићи брже.
  10. .

Фото: иогиелена / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Август 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send