Здравље

Када је мрачно и хладно: како се мотивисати да будете физички активни

Pin
Send
Share
Send
Send


Ево 4 савета који ће вам помоћи да се мотивишете и стекнете добре навике.

Зими је често тешко мотивисати се да одете у теретану - мрачно, хладно и опћенито невољно. Ево 4 савета који ће вам помоћи да се мотивишете и стекнете добре навике.

  1. Сваког дана, направите било какав покрет у свом распореду. Не мора да буде дуг или интензиван тренинг у теретани. Радите онлине, позовите чланове породице да вјежбају са вама код куће. Идите у шетњу после оброка - увелико побољшава варење, јер када седимо, долази до компресије унутрашњих органа. И када почнемо да се крећемо, пробава се такође стимулише.
  2. Планирај, али немој се трудити! Планирајте кратак тренинг - посебно ако сте потпуно нови. Запамтите да осим тренинга, спорт ће такође помоћи да се боље носите са стресом, побољшава пробаву и даје физичку снагу. Ставите тренинг у свој дневник - чак и најкраћи.
  3. Нека буде забавно. Физичка активност се не тумачи у теретани - и не нужно у облику тренинга. Иди клизати, скијати или сањкати, оставити сњежне груде.
  4. Не осуђујте себе строго. Хладна сезона као да је створена за породичне гозбе, дружења са пријатељима и пријатне породичне вечери - и не заборавите на њих! Једите комад бакине домаће пите, замијените вјежбу за дјецу с дјецом, лежите дуље у кревету ујутро. Фанатизам неће донети добро - а комуникација са породицом и пријатељима ће се испунити енергијом као ништа друго.
Фото: пресентиоги.ец/инстаграм.цом

Погледајте видео: (Септембар 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send