Здравље

5 начина јоге може побољшати ваше ментално стање

Pin
Send
Share
Send
Send


Зашто јога решава психолошке проблеме као и терапеут?

Људи широм света кажу да се након редовног практиковања јоге психолошко стање побољшава на неки магични начин. Они постају мирнији, лакше се носе са проблемима, баве се комплексима и прекршајима, почињу да живе лакше и лакше. Али зашто се то догађа? Како се догодило да је јога замијенила приступ психотерапеуту? Ево 5 промена које се дешавају на менталном нивоу после вежбања јоге.

  1. Прелаз са симпатичног на парасимпатички нервни систем. Другим речима, јога помаже да се пребаци од претераног узбуђења до мирног режима. Скоро је немогуће то урадити снагом мисли, али користећи специјалне технике, у потпуности. Свјесно абдоминално дисање помоћи ће елиминирати анксиозност, напетост и стрес, смирити живчани сустав.
  2. Раст самосвести. Пракса јоге вам омогућава да успоставите хармоничан однос, пре свега, са собом. Прихватите себе, одбијте осуду на своју адресу, послушајте себе, своје потребе и жеље, а не пратите друштво и стереотипе. Такво понашање се ослобађа, доноси психолошко олакшање, ови услови не подразумевају акумулацију стреса. Почињете да једете исправно и редовно, не зато што ћете бити поштовани, већ зато што волите и поштујете себе. Постајете сигурнији у себе, али не на рачун ега, већ на рачун поштеног односа са собом.
  3. Побољшање романтике. Претходна тачка аутоматски генерише ово: зрелост у животу се преноси у однос са вољеним. Ако разумемо шта желимо, ако смо складни и задовољни животом, онда не морамо да тероришемо нашег партнера. Са нама постаје топло и удобно, они почињу да допиру до нас. Али не све, већ слично сличном. Почињемо да привлачимо исте хармоничне, срећне људе као што смо ми.
  4. Прихватање ваше индивидуалности. Главни разлог наше нелагодности је неприхваћање себе. Често покушавамо да се усавршимо да би нас волели, али не разумемо да смо већ довољно добри. Ако чујемо: ви сте добри као што јесте, ми то доживљавамо као позив на лењост и деградацију, као да је развој могућ само у условима самоодрицања. Али није. Тешко је разумети. Зато је потребно практиковати јогу, која постепено и њежно објашњава о чему се ради.
  5. Љубав за ваше корене. У јоги, односи са родитељима су изузетно важни. Ако смо рођени у одређеној породици, онда морамо проћи кроз одређене лекције. Такав став дозвољава да се паметније понашамо у односу на њихове рођаке: препустити се увредама, видјети најбоље у људима, а не прихватити љубав здраво за готово. Већина људи има затегнуте односе са својим родитељима, и то трује живот. Јога функционише кроз ове тренутке и ослобађа од напада, зависти и беса.
Фото: натуропатхица / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Јули 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send