Здравље

Предности јоге: са годинама, само више

Pin
Send
Share
Send
Send


4 разлога за јогу не само у младој доби.

Постоји мишљење да је јога веома корисна врста физичке активности за људе било ког узраста (наравно, под условом да имате компетентне наставнике и безбедносне праксе). И ево зашто:

  1. Јога помаже у побољшању равнотеже, покретљивости и флексибилности. Није ни чудо Јога представља знатно побољшање флексибилности зглобова, помажући нам да будемо мобилнији, а истовремено побољшавамо равнотежу. А када имате добар баланс, постоји мањи ризик од пада - а то је један од главних узрока повреда за старије особе.
  2. Јога помаже код хипертензије. Према студијама, јога је ефикасна у смањењу нивоа стреса код старијих особа са високим крвним притиском.
  3. Јога помаже да се смањи депресија. Јога повећава свест у нашем телу и уму. Научимо да пронађемо прави ниво напетости у положају - оном у коме се можемо опустити - и ова вештина нам помаже у животу, изван граница тепиха. Слично томе, можемо научити да се опустимо у својим мислима и емоцијама. Јога помаже у смањењу депресије, бола и умора.
  4. Јога побољшава когнитивне функције и квалитет сна. Јога је тренинг свесности за тело и ум који помаже мозгу да остане активан и снажан. Побољшава памћење и пажњу.

Закључак: Никада није касно да почнете да се бринете о себи. Јога је одличан алат за одржавање здравља, ова пракса помаже да се ум одржи јасним и умањује ниво стреса.

Фото: истоцкпхото.цом

Погледајте видео: (Август 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send