Здравље

Сет вежби за напета рамена и врат

Вежбе за које ће вам леђа бити захвална.

У раменима имамо доста напетости. Седећи рад, тешке торбе и ранчеви, претерана везаност за мобилни телефон - све то доводи до напетости и бола. Приликом извођења секвенце, не заборавите да дубоко удахнете кроз нос, иначе неће бити одговарајућег ефекта опуштања.

  1. Загрејте се са неколико Зиве до Сунца. Пре него што истегнете било коју област, морате је загрејати. Нарочито, ако седите за компјутер цео дан. Са десетак пусх-уп-ова, корак напријед и трчање на месту за минут су такође одличне опције.
  2. Кружи рамена (напред и назад). Прстима додирните рамена - свака рука на истоименом рамену. Направите 10 кругова напријед и 10 назад, истражујући другачији распон покрета.
  3. Орловим рукама. Испружите обе руке испред себе, ставите леву руку на десну страну, лактове на истом нивоу, уврните подлактицу и спојите дланове. Треба да се осећа приањање дуж раменог појаса. Након неколико минута, полако померајте руке горе-доле. Затим померите руке лево и десно. Вратите се у средину и учините руке 3 круговима у смјеру казаљке на сату и 3 круга у смјеру супротном од казаљке на сату. Раширите руке, протресите, поновите на другу страну.
  4. Узми руке иза леђа. Ставите руке иза леђа, покушавајући да ухватите руке. Ако ово не ради, користите пешкир или ремен. Ако се надлактица повуче на страну, покушајте је поравнати дуж задње стране главе - осјетит ћете како се рамена растежу. Из ове позиције, замислите да описујете мале кругове на плафону горњим лактом. Направите три круга у сваком смјеру. С друге стране, отпустите.
  5. Слободно кретање. Неколико минута само померајте рамени појас и руке колико желите.
  6. Нагните се напред помоћу руку за држање. Размакните рамена, склопите руке иза леђа. Лагано савијте колена и нагињите се напред, доводећи ваше повезане руке иза главе. Нагните се док вам груди не додирну бокове (колена савијена). Нека и ваше руке иду ниже, али не силите ништа. Након неколико удисаја, полако се уздигните и раширите руке.
  7. Још неколико ротација са раменима. Видите тачку 2 и приметите да су осећаји у раменима различити.
Олиа Маркуез ће вам рећи како брзо ојачати мишиће. 30% попуста до 25. маја.

"Јога и тренинг: Савршено тело" са Олом Маркезом

Заједнички курс Јога часописа и #Секта. Јутарња пракса и 4 функционална тренинга са елементима јоге.

Фото: лифе_оф_фее / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Фебруар 2020).

Загрузка...