Здравље

Рефлексологија: здравље на дохват руке

Pin
Send
Share
Send
Send


Рефлексологија помаже у ублажавању болова и ублажавању стреса тако што делује на појединачне тачке стопала.

Након напорног дана, мој муж ми обично даје масажу. И искрено, не знам да ли је најефикаснији начин да се смањи умор, након процедуре, заборавим на све и потпуно се опустим.

На врхове прстију

"Да бисте пронашли мир и вратили снаге изгубљене током дана, морате научити да се опустите. То се може учинити уз помоћ стопала", каже Цхристине Иссел, аутор књиге Рефлексологија: Уметност, наука и историја.

Према Цхристине, већина болести је повезана са стресом и прекомерним радом, тело покреће механизам самоизлечења, само када особа ублажи стрес. Рефлексна терапија ће вам помоћи да се ослободите напетости, не само у стопалима, већ иу целом телу. Поред тога, заборавићете на хроничне главобоље.

Стави крај

Током сесије рефлексологије, лекар делује на одређеним тачкама стопала, дланова или споља. Ове тачке су окидач за ублажавање бола и стреса, тврде аутори "Рефлексологија: Здравље на прстима" Барбара и Кевин Кунз.

Талкинг феет

Осећај хроничног умора ме је натерао да дођем на сесију рефлексологије, дуго времена нисам спавао ноћу. Када сам легла на стол за масажу и покрила се лаганим покривачем, Ени Стокес, доктор из Калифорније, узео ми је ноге у руке. "Осјећате ли напетост у лијевој нози?" упитала је након неколико минута. "Да, тешко ми је да протегнем леву ногу, а моја лева нога се често смањује." Рефлексолог почиње са прегледом и обично му ноге дају све потребне информације за даљи рад.

Након добијања информација преко тачака на табани, можете захватити било који део тела: врхови прстију комуницирају са главом, петама - са доњим делом леђа, тачке на луку стопала утичу на стање унутрашњих органа, а на горњем делу стопала - на грудима и врату кичме . Када је Ени њежно окренуо пету, мишићи кичме су се опустили, а масажни стол се претворио у бестежински облак. Тада је лекар притиснуо горњи део стопала. "Овде људи често нагомилавају напетост", каже она. Затим је притиснула лук лијевог ђона: "Знате ли да је све у подручју желуца ограничено?"

Када бих се онда могао контролисати, сигурно бих климнуо главом у одговору. И одједном сам изненада осјетио јаку узнемиреност, али онда ме је Енијев глас чак вратио у опуштено стање. "Покушајте да вечерас попијете што више течности", рекла је после захвата, "зато што тело мора да испире токсине."

Те ноћи сам спавала много боље него иначе, и било је пријатне топлине у прстима. Још неколико дана - и положај се исправио, а сан се коначно побољшао.

Фото: истоцкпхото.цом

Погледајте видео: (Може 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send