Здравље

Комплексне асане припремају се за плажу

Pin
Send
Share
Send
Send


Ових 10 поза помоћи ће вам да се осјећате што угодније у купаћем костиму.

Све асане имају терапеутски ефекат и помажу организму. Али ако, поред тога, желите да радите и на својој фигури - учините кожу еластичнијом и затегнутијом, дајте рукама и ногама атрактиван облик, уклоните "екстра" стомак - потребне су вам специфичне асане. За вас смо одабрали 10 поза, након чега желите да се на плажи оскрнавите у купаћем костиму, без неугодности или сумње.

  1. Уткатасана. Стојте са стопалима на ширини педала. Савијте колена и спуштајте карлицу што је ниже могуће, не дозволивши коленима да прелазе линију чарапа. Чврсто држите колено у правцу вашег другог тачака. Подигните руке и фиксирајте очи на хоризонт.
  2. Планцк, варијација. Упадај у Планк Позицију. Фиксирајући рамена строго изнад зглобова, савијте десну ногу и уперите колено у леви лакат. Повуците леву пету, док предњу површину леве бутине усмерите ка задњем делу, а репну кост до леве пете. Гледајте како доњи део трбуха увлачи и леђа, док лагано усмеравате центар груди напред. Држите овај положај за 5 удисаја и промените ноге. Онда се вратите у позу "Пас Довн Посе".
  3. Лунге посе. Стојте у средишту простирке и померајте ноге отприлике 130 цм. Распрострите десну ногу на 90 °, и окрените лево према унутра за око 60 °. Спустите руке дуж тела и окрените карлицу на десну ногу. Приликом удисања, савијте десну ногу на колену, тако да је угао између бутине и потколенице 90 °. Истовремено, испружите руке подигнуте дланове окренуте једна према другој. Покушајте да не скидате леву пету са пода.
  4. Друга поза ратника. Стојте бочно на тепиху и поставите ноге на 90-130 цм. Стисните стопало на простирку и раширите руке у страну. Проширите десну ногу тако да ваши прсти гледају на почетак тепиха. Савијте десну ногу под углом од 90 степени. Погледајте палац десне руке.
  5. Божица позира. Станите са раширеним ногама. Спустите ногу тако да прсти изгледају у различитим правцима. Седите дубоко да би вам колена била под углом од 90 степени. Подигните руке и испружите кичму.
  6. Бридге посе. Уваљајте се на леђа, савијте колена и приближите своје пете ближе вашим бедрима. Притисните ноге у простирку и подигните карлицу. Рамена леже искључиво на тепиху. Ставите прсте у браву испод карлице. Затегните кукове, проширите кост до колена и држите браду даље од груди.
  7. Орао поза, варијација. Остани на леђима. Затегните колена до стомака и увијте ноге, и окрените руке тако да се лактови додирују. Затим затегните абдоминалне мишиће и откините лопатице од пода. Држите позу са својом штампом.
  8. Поза брода. Седите на тепих са равним леђима, савијеним коленима, а пете су на поду. Ставите прсте на обе стране карлице и користите овај лагани додир као полазну тачку за подизање груди. На издисају, одвојите ноге од пода и испружите ноге напред под углом од 45-50 степени у односу на под. Испружите руке паралелно дуж кукова. Повуците грудну кост према плафону.
  9. Долпхин поза. Изађите из шипке на подлактицама. Пажљиво почните прилазити ногама према рукама. Не гурајте врат у рамена. Пребаците тежину наопако на руке и погледајте стопало.
  10. Ставите, варијације. Иди доле на Цхатуранга, исправи десну ногу и повуци је назад. Одсеците лијеву длан од пода и подигните исправљену руку тако да буде у равнини са леђима.
Фото: амандабиск / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Јули 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send